11.000 regals per a 11.000 nens :: Prensa Ibérica per a Aldeas Infantiles SOS
0%
El repte del Nadal

11.000 regals
per a 11.000 nens

El repte del Nadal

11.000 regals
per a 11.000 nens

¿Recordes la il·lusió de la nit de Reis, de Pare Noel, del Tió…? ¿Recordes com vivies els dies abans de la seva arribada? I ¿recordes els teus pares quan et miraven la cara d’emoció a l’obrir els regals?

És una experiència de vida que queda a la memòria per sempre i que t’agradaria que els teus fills, nebots o nets tinguessin cada any. Els regals són la sorpresa del Nadal, un moment de felicitat i un record inesborrable, però el millor regal per a qualsevol persona, més per a un nen, és la seva família, els seus pares. Però el cert és que no tots els nens tenen a prop als seus pares. Molts tampoc tenen regals.

Des d’Aldeas Infantiles SOS ens proposen un repte perquè cap nen es quedi sense la il·lusió del Nadal. Una iniciativa amb què els nens podran demanar alguna cosa que realment necessitin i sentir-se com qualsevol altre nen. Els donarà un motiu per despertar-se amb un somriure, perquè l'alegria els inundi i els ompli d'esperança. És el millor regal del món i Aldeas et necessita per aconseguir-ho.

I és que els nens són el nostre futur i es mereixen infàncies dolces. Els especialistes en pedagogia infantil tenen un decàleg per fer que els nostres fills creixin sans, forts mentalment i segurs. Es poden resumir en:

Digue-li al teu fill que l’estimes

Pot ser amb paraules, carícies, somriures, accions o gestos. I no t’importi la seva edat. De la mateixa manera escolta’l i deixa que es comuniqui amb tu lliurement sense que el jutgis.

Cuida la seva salut

La física (amb bona alimentació i cuidant que faci exercici) així com la mental (aplica el punt 1)

Educa’l

Dona-li suport i estimula el seu aprenentatge. Fomenta en ell valors que li serveixin per a quan sigui adult. Fes que sigui autònom i responsable. Enforteix les relacions amb els seus iguals i fes que tingui una bona autoestima.

Deixa’l ser nen

No el facis partícip abans de temps de les preocupacions dels adults. Però no li ocultis els fets importants de la vida. Ensenya-li i ajuda’l a entendre que la malaltia, el dolor o la mort existeixen i en formen part.

No ha d’estar sobreestimulat de regals

El teu temps és el millor present i aquest temps serà el seu millor record. I quan sigui necessari, es poden premiar les bones accions i es poden celebrar les coses bones que ens porta la vida.

Precisament pensant en l’important que és donar en aquestes dates, des d’Aldeas volen tornar la il·lusió a 11.000 nens i que siguin ells mateixos els que puguin escollir el regal que volen, igual que ho vam fer la majoria durant la nostra infància. Això els donarà un motiu per despertar-se amb un somriure, perquè l’alegria els inundi i els ompli d’esperança. És el millor regal del món i Aldeas et necessita per aconseguir-lo.

Et proposem un joc:
Es tracta d'un test de personalitat perquè ens diguis quines eren les teves il·lusions durant el Nadal… i et direm com ets.

Un de cada tres nens i nenes a Espanya no podrà celebrar el Nadal com desitjaria, no gaudirà dels plats típics d'aquestes dates, no posarà l'arbre de Nadal ni tindrà aquell regal amb què tant somia tret que puguem solucionar-ho. Està a les teves mans. Perquè les llars amb fills estan més exposades a veure's afectades per la pobresa, i molt especialment quan es tracta de famílies nombroses o monoparentals. Un risc que no sols condiciona el present d'aquests nens i nenes, sinó també el seu futur. I és que, si ja abans de la pandèmia els índexs de fracàs escolar i d'abandó escolar primerenc eren superiors en famílies amb rendes més baixes, les condicions socioeconòmiques tenen ara un impacte encara més gran en l'aprenentatge dels fills i filles.

Aldeas Infantiles SOS atén 11.000 nens, nenes i joves en situació de risc a Espanya i s'ha proposat que tots i cadascun visquin aquest Nadal amb la il·lusió i l'alegria que es mereixen. Vol que esperin emocionats l'arribada dels Reis Mags o del Pare Noel i puguin gaudir d'aquest regal que tant desitgen. El seu esforç és que no s'hagin de preocupar que les seves necessitats bàsiques i les de les seves famílies estiguin cobertes i que visquin proveïts de tota la seguretat, la protecció i l'afecte possibles.

Des d'Aldees ens recorden que la crisi generada per la pandèmia ha colpejat amb especial duresa aquells que ja partien una situació de desavantatge, com és el cas dels nens i nenes més vulnerables. Ells han vist com a casa creixien les dificultats per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene i salut, com els afectava la pobresa energètica i com la bretxa digital restringia el seu dret a l'educació, distanciant-los dels companys que, al contrari que ells, sí que tenien accés a dispositius electrònics i connexió a internet.

El repte del Nadal

Apunta’t al repte

Scroll
o mantenir
Apunta’t al repte