Barbacoa perfecta i saludable amb salmó noruec :: Prensa Ibérica per a Seafood From Norway

El salmó, una alternativa bona i molt saludable per a les barbacoes estiuenques

Barbacoa perfecta i saludable amb salmó noruec

El salmó noruec és una opció deliciosa i molt saludable per a les barbacoes d'aquest estiu, pel seu sabor i textura, i també perquè admet moltes preparacions. T'expliquem com treure-li el màxim partit per a una barbacoa perfecta.

Contingut ofert per:


"La versatilitat és un dels punts forts del salmó, no només a la cuina, sinó també a la graella. El seu contingut gras, a més, fa que es mantingui sucós i té una carn bastant llisa que aguanta la temperatura i la força que li pugui donar la barbacoa, per això és un ingredient perfecte per a les brases", assenyala David González, cap de cuina de La Lonja del Mar.

Per alguna cosa el salmó s'ha convertit en el peix favorit dels espanyols. Les principals raons per les quals els consumidors trien el salmó són el seu sabor i perquè és saludable, però també perquè és fàcil de preparar i agrada a tota la família, cosa que fa que sigui una opció perfecta per a les barbacoes estiuenques.

David González ens explica com treure-li el màxim partit a cada part del salmó. "Si vols fer un llom sencer a la barbacoa, demana al teu peixater que t’hi deixi la pell i les escates. Cuinar amb la pell protegirà la part de la carn i les escates també creen una pel·lícula de protecció a l'hora de resistir el foc fort de la barbacoa i fa que quedi més sucós".

Cada part del salmó és perfecta per a una preparació. "Utilitza la part alta de llom que és més gruixuda per fer uns daus de salmó per a broquetes. La part central de llom, que també és gruixuda i resisteix més la podem fer sencera a la barbacoa, amb unes verdures rostides", explica David. "I per la part de la ventresca, que és la més sucosa i la que més greix té, o la de la cua, que necessiten menys temps de cocció, pots utilitzar una planxa a sobre de la reixa de la barbacoa, i fer-les simplement a la brasa i acompanyades d'una salsa tàrtara", afegeix.

Hung Fai, xef ambaixador de Mar de Noruega també ens dona alguns consells pràctics per quan fem barbacoes a casa:

 • Pren-te el teu temps per preparar els ingredients i estris abans de començar, tingues en compte que no ets a la cuina i que no pots apagar el foc.
 • Espera que les brases o la temperatura de la barbacoa siguin òptimes per començar a cuinar, si són brases han d'estar ben enceses.
 • Si fas servir broquetes de fusta, submergeix-les en aigua durant aproximadament 30 minuts abans de fer-les servir perquè no es cremin a la graella.
 • Adapta el temps de cocció a la part del salmó que vulguis cuinar.
 • Pots afegir-hi elements que fumen lleugerament el peix i li donen un toc de sabor, per exemple, encenalls de fusta en un recipient metàl·lic perforat col·locat sobre la graella o una taula de cedre sobre la qual col·loques el salmó a la graella i que, al cremar a la barbacoa, li dona aquest punt fumat.
 • Una opció per fer una papillota més natural a la barbacoa és utilitzar fulles de plàtan prèviament hidratades, embolicar-hi el salmó en porcions d'uns 150 g amb una mica d'oli d'oliva, herbes i llimona i en uns quants minuts ho tens cuinat.

Hi ha moltes maneres senzilles de preparar salmó a la barbacoa, segons el que et vingui de gust preparar pots demanar-li al teu peixater un llom sencer o al tall, o utilitzar el salmó en les porcions ja preparades per cuinar-lo de manera fàcil i ràpida que trobaràs al teu supermercat. A continuació, et donem algunes idees amb salmó noruec per a les barbacoes d'estiu amb amics o en família:

Més receptes a www.mardenoruega.es/recetas.

Més del 90% del salmó que es consumeix a Espanya procedeix de Noruega. L'origen noruec és garantia de qualitat i que ha estat criat de manera sostenible als fiords noruecs.

Des del punt de vista nutricional, el salmó és un aliment ric en proteïnes i greixos saludables, especialment Omega 3. Una ració de salmó en un dinar o sopar (aproximadament 150 grams) cobreix les necessitats setmanals d'aquests àcids grassos recomanades.

Productes del Mar de Noruega

En l'actualitat, Noruega exporta una àmplia varietat d'espècies de peix a 145 països i és el segon exportador de peix i marisc del món. Espanya és un dels cinc països amb més creixement en importació de peix de Noruega i se situa com el setè mercat en rellevància per a Noruega. Les espècies noruegues més apreciades pels espanyols són salmó, bacallà, Skrei, truita de fiord i cranc vermell real.

A més, es tracta d'un producte que alimentíciament té un gran potencial per la seva enorme qualitat i les seves magnífiques propietats:

 • El salmó noruec d'aqüicultura es cria a les aigües fredes dels fiords de Noruega on creix lentament, així és com obté la seva textura i sabor.
 • Des del punt de vista de qualitat i seguretat alimentària el salmó noruec compleix amb els més alts estàndards i controls, que garanteixen que, durant tot el procés, des de la cria a les fredes aigües de Noruega de forma sostenible fins que arriba fresc a les cuines de les llars i restaurants, estigui en perfectes condicions.
 • Tota la seva traçabilitat des de l'origen es recull en el seu "passaport". Aquest document inclou la informació sobre cada etapa: d'on ve el salmó, on i quan ha estat processat, en quin lot concret, qui n’és l'exportador, dates de producció i temperatura d'emmagatzematge, entre altres dades.

Nutrició i salut

 • Des del punt de vista nutricional, el salmó és un aliment ric en proteïnes i greixos saludables, especialment Omega 3. Una ració de salmó en un dinar o sopar (aproximadament 150 grams) cobreix les necessitats setmanals d'aquests àcids grassos recomanades per l'EFSA. A més, el salmó té alts nivells de vitamines com la D, E, B1, B2, B6 i sobretot B12, a més de minerals essencials com el potassi, fòsfor, iode i seleni.
 • L'Organització Mundial de la Salut recomana consumir peix de 2 a 3 vegades per setmana, i també que la meitat de les vegades siguin peixos rics en àcids grassos com el salmó, el verat o l’areng.

Gastronomia i tendències

Les característiques del salmó fan que sigui un peix amb moltes possibilitats a la cuina senzilla del dia a dia, però també en l'alta cuina.

En la majoria de les llars espanyoles el salmó es cuina al forn o a la planxa. No obstant això, els més joves prefereixen les preparacions en cru de les tendències gastronòmiques actuals de les quals el salmó és protagonista. Aquest és el cas, per exemple, del tàrtar, el ceviche peruà, el sushi japonès o el poke, un senzill plat d'origen hawaià a base de peix cru marinat amb diferents amaniments i inicialment acompanyat d'ingredients locals de l'illa, encara que amb el temps ha anat incorporant influències de la cuina japonesa i hindú i ara podem trobar poke bowls molt variats.

La veritat és que el salmó s'ha convertit en el peix favorit dels espanyols i cada dia es consumeixen a Espanya 1,2 milions de menús amb salmó.

Top