“Esta vaca lechera no da una leche cualquiera”
Tota la Llet Pascual és

100% Benestar Animal

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

“Esta vaca lechera no da una leche cualquiera”

Diu el refrany mexicà que “desde leguas se conoce la vaca que ha de dar leche”. No li falta raó. Per molt obvi que sembli, la millor llet procedeix de les millors vaques, és a dir, de les més sanes, les més ben cuidades, les més ben alimentades, les més ben tractades. Una llet obtinguda mitjançant un acurat procés, i controlant tots els paràmetres que poden afectar-la, és clau per obtenir una llet d'alta qualitat. I què és una llet d'alta qualitat?

Atala Martín |  BeContent

Aconseguir una aportació adequada de calci és important per a l'adquisició d'una correcta massa òssia al llarg de la infància i l'adolescència, cosa que disminueix el risc de tenir osteoporosi en etapes posteriors de la vida. També sembla convenient aproximar la ingesta de calci a la recomanada a cada edat per aconseguir altres beneficis sanitaris, com la prevenció i control de l'obesitat i la hipertensió, la resistència a la insulina i la formació de càlculs renals.

Un estudi del departament de Nutrició de la facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid i de la Universitat Alfonso X El Sabio assegura que més del 75% dels espanyols prenem menys calci del recomanat, i la llet i productes lactis segueixen sent, per la seva facilitat de consum i biodisponibilitat, les millors fonts dietètiques d'aquest nutrient.

A més, suposa una font de proteïnes d'alta qualitat, i aporta quantitats importants de vitamina D, així com molts altres nutrients essencials per al nostre organisme.

No obstant això, no totes les llets són iguals. Les principals propietats d'aquest producte tan important en l'alimentació depenen de com es tracti des del seu origen. L'objectiu principal és preservar al màxim el valor nutricional de la llet per obtenir el màxim benefici.

Per a això és crític com es tracta el producte durant tota la cadena de valor. Una llet obtinguda mitjançant un procés acurat, i controlant tots els paràmetres que poden afectar-la, és clau per obtenir una llet d'alta qualitat.

Els tres punts fonamentals que influeixen directament en la seva qualitat nutricional són: les ramaderies, el transport fins a la planta i l'envasament.

AENOR Conform de Benestar Animal AENOR Conform de Benestar Animal

Les "vaques felices" produiran més i més bona llet, amb menys problemes de salut, amb més eficiència productiva i amb menys impacte mediambiental. El certificat AENOR Conform de Benestar Animal garanteix les condicions de vida dels animals de granja, en aquest cas del bestiar boví.

Aquesta certificació és l'única que opera actualment a Espanya que compleix els requisits establerts en Welfare Quality®, i garanteix una auditoria exhaustiva en totes les fases de producció i la màxima informació i transparència al consumidor. L'obtenció del certificat passa per superar una auditoria on s'avaluen paràmetres de quatre grans blocs: bona alimentació, bon allotjament, bona salut i comportament apropiat dels animals.

Les granges han de tenir unes instal·lacions adequades per a l'allotjament del bestiar, per al seu descans i protecció davant de les inclemències del temps; així com accés al menjar i a la beguda adequats per a tots els animals de la granja. A més, han de complir uns requisits d'higiene tant en els animals com en el seu maneig. Els animals han d'estar en unes condicions de salut adequades, amb protocols de control i prevenció de malalties i sota supervisió veterinària.

Nosaltres no fem llet, la llet la fan les nostres vaques, per tant, la nostra feina és donar el millor en cada part del procés per assegurar que arribi la nostra millor llet a les famílies espanyoles, Félix Díez, responsable de Benestar Animal de Calidad Pascual

A Espanya, Calidad Pascual és l'únic fabricant amb aquesta distinció, cosa que significa que tota la llet Pascual és 100% benestar animal. Per a això, compten amb un equip tècnic de veterinaris, enginyers agrònoms i de laboratori a disposició de tots els ramaders. "Acompanyem i assessorem els nostres ramaders i creem relacions de llarga durada. El 80% fa més de 15 anys que treballen amb nosaltres", indica Félix Díez, responsable de Benestar Animal de Calidad Pascual.

Les granges també han de permetre un comportament normal dels animals i una interrelació correcta amb el personal de la granja. "En definitiva, han de ser vaques felices. Nosaltres no fem llet, la llet la fan les nostres vaques, per tant, la nostra feina és donar el millor en cada part del procés per assegurar que arribi la nostra millor llet a les famílies espanyoles", explica Díez.

La companyia ha situat la política activa de benestar animal com un dels seus pilars estratègics, perquè la consideren indispensable per completar una oferta diferencial en tota la cadena làctia de valor. "El nostre compromís és oferir productes saludables i de la màxima qualitat, i per això garantim que tota la Llet Pascual procedeix de ramaders espanyols certificats en benestar animal i sota contracte estable amb el segell Productes Lactis Sostenibles. Ara els consumidors podran escollir en el lineal del supermercat entre llet de benestar animal, Leche Pascual, i ‘altres llets’", assenyala Díez.