El que no t’has de perdre a Barcelona :: El Periódico

La guia

El que no t’has de perdre a Barcelona

No és fàcil resumir en poques línies la quantitat de monuments que té Barcelona, una ciutat que pot presumir d’espais únics com el Park Güell, la Sagrada Família, centenars de llocs amb encant i monuments d’alt valor històric i artístic, que no poden faltar a l’agenda del viatger.

S’ha de destacar que Barcelona té més de 4,5 quilòmetres de platges, des de la de Sant Sebastià a la de Llevant, moltes de les quals s’ubiquen a la Barceloneta, antic barri mariner que bé mereix un passeig relaxat pels seus carrers per descobrir-ne les cases originals plenes d’encant. Un altre dels atractius és la seva deliciosa, variada i excel·lent oferta gastronòmica.

Un altre dels atractius de Barcelona és el seu Jardí Botànic de més de 14 hectàrees, on es poden conèixer col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món. S’organitza en cinc àrees: Austràlia, Califòrnia, conca mediterrània, Sud-àfrica i Xile. Des de la seva ubicació, a Montjuïc, hi ha una vista de la capital catalana exclusiva: delta del Llobregat, l’Anella Olímpica i part de l’àrea metropolitana.

Llocs desconeguts

Una de les visites recomanades són les Drassanes de Barcelona, declarades Monument Històric-Artístic el 1976, que tenen un immillorable aspecte després de la restauració. Allà es troba el Museu Marítim, que conserva, estudia i difon una de les col·leccions de patrimoni marítim més importants del Mediterrani. La visita val la pena també per la seva arquitectura, per les exposicions de temàtiques variades i pel seu jardí, amb cafeteria, convertit en un lloc tranquil i molt agradable. Un altre dels llocs desconeguts de la ciutat és el Laberint d’Horta, a prop de la serra de Collserola. A part del dèdal, compta amb un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX, així com el palauet de la família Desvalls, propietària del terreny. El lloc reuneix fonts, una cascada i diverses escultures sobre la mitologia grega. Un espai màgic on es pot jugar a Teseu i el Minotaure.

Gastronomia

Grec al Sec

El Festival Grec, fins al pròxim 23 de juliol, acull la segona edició del Grec al Sec, un festival gastronòmic que mostrarà diversitat de propostes al Poble-sec i en format pop-up a la icònica plaça de Margarida Xirgu. L’Institut de Cultura de Barcelona torna a unir forces amb el Districte de Sants-Montjuïc, l’Associació de Comerciants Poble-sec i Paral·lel i la xarxa de bars i restaurants Menja’t Montjuïc i Eat Street Barcelona, per crear un punt de trobada entre la cultura i la gastronomia.

L'exposició

‘Maternasis’

El MNAC acull Maternasis, exposició que descobreix l’obra de creadores oblidades fins fa poc, com Mari Chordà, Roser Bru, Parvine Curie i Núria Pompeia i les seves obres sobre la maternitat i l’embaràs. En Chordà, Bru o Curie, l’embaràs manifesta una dimensió física i vital; i una mirada feminista i irònica en Núria Pompeya. Tot això, en diàleg amb La Mare de Déu de la Bona Esperança, del Cercle d’Osona, obra del primer quart del segle XVI, d’aquesta temàtica.