
El seu objectiu és contribuir a millorar l'eficiència i els resultats sanitaris, amb el pacient al centre del sistema
IDIS, Farmaindustria, Fenin i Asebio han demanat a l'Administració unir forces i aportar inversions en el procés de transformació digital de la salut, amb l’objectiu de contribuir a millorar l'eficiència i els resultats sanitaris, amb el pacient al centre del sistema.
Aquest plantejament s'ha efectuat en l'obertura de la Jornada 'Digitalització en innovació biomèdica en centres privats', celebrada a l'hospital universitari HM Sanchinarro, que ha debatut sobre reptes i oportunitats de la salut digital, així com de l'impacte de la transformació digital en salut.
En l'obertura han intervingut Humberto Arnés, director general de Farmaindustria; Margarita Alfonsel, secretària general de la Federació Espanyola d'empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin); Jordi Martí, president de l'Associació Espanyola de Bioempresas (ASEBIO); i Luis Mayero, president de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), entitats organitzadores.

Mayero s’ha referit a la digitalització del sistema sanitari i ha demanat lideratge per tirar-ho endavant, així com la seva inclusió en l'agenda del Consell Interterritorial de Salut, en un procés en el qual col·laborin tots els actors del món sanitari, públics i privats.
«No podem perdre el tren de la innovació, cal afermar la solvència i sostenibilitat del sistema sanitari», ha afegit en vincular la recerca amb la digitalització de la salut, i ha demanat iniciativa pressupostària i formació.
Humberto Arnés ha ressaltat la transcendència que té la digitalització del sistema de salut: «La revolució digital canviarà el sector salut, amb una ingent quantitat de dades de salut, recerca, anàlisi... s'obren immenses possibilitats per a una major efectivitat i eficiència".
El director general de Farmaindustria ha apostat per «inversions importants» i ha qualificat com a repte la col·laboració público-privada.
Margarita Alfonsel ha subratllat que la tecnologia estigui al servei del pacient i dels professionals amb l'objectiu de millorar els diagnòstics, els tractaments i la qualitat de vida.
Després d'advocar també per l'enteniment público-privat, ha demanat a tot el sector de la salut «unir forces» i ha ofert la col·laboració de totes les empreses per donar un salt qualitatiu.
«El repte és que les coses passin», ha accentuat el president d’ASEBIO, qui ha remarcat: «La digitalització no és una moda passatgera, és un canvi real i permanent, i és un procés, no fets aïllats; un procés multidisciplinari, multidimensional i transversal, sense protagonisme únic».
Jordi Martí ha enumerat 9 factors de digitalització en salut: procés estratègic prioritari; centralitat del pacient; transformació cultural amb lideratge; col·laboració de tot el sector; sistemes de governança; nous serveis assistencials; formació; finançament; i mesurament i avaluació de resultats.