Participa en el Joc de l'Estalviador

Participa en el Joc de l'Estalviador

Aconseguir estalviar pot tenir un impacte positiu en el nostre benestar financer de cara al futur. Saps quins són els conceptes clau? Et proposem un joc per ajudar-te a descobrir-los

per Gema Carrasco

Fa molts anys que sentim que important que és estalviar i planificar el futur per pagar-nos els estudis, donar l'entrada d'una casa, comprar-nos un cotxe, tenir un coixí per a qualsevol imprevist que ens pugui sorgir o preparar la nostra jubilació. Però de vegades estalviar pot resultar una tasca complexa o impossible. El que és clar és que com més aviat comencem a estalviar, millors seran els resultats.

Més de la meitat dels espanyols no superen els 50 euros d'estalvi al mes i la raó principal és perquè no saben com fer-ho. La majoria de famílies ingressen la seva nòmina i comencen a pagar despeses fixes: llum, lloguer o hipoteca, telèfon, préstecs... Però, saps quin és el primer pas per començar estalviar?

Segur que ho has endevinat, el primer de tot és crear un pressupost per tenir controlats els ingressos i les despeses fixes. D'aquesta manera, serem conscients de quina és la nostra capacitat d'estalvi. Però una vegada que fem una llista amb totes les nostres despeses... ¿podem retallar-ne alguna?

La despesa conscient ens pot ajudar a enfocar el nostre estalvi i posar el focus en el que realment ens fa feliços. Per això hem de revisar els comptes i identificar aquestes despeses que realment ens fan feliços. Segurament hi hagi moltes despeses que no diuen res de nosaltres i que estan limitant la nostra capacitat d'estalvi. Un cop tenim clar de quines despeses podem prescindir, podrem valorar quants diners podem estalviar al mes. Però, com podem fer-ho de forma fàcil i automàtica?

Aquest mètode d'estalvi automàtic no es basa en la teva força de voluntat i et permetrà fer-ho de forma més fàcil. El truc és senzill, una vegada que t’ingressin la nòmina, aparta la quantitat de diners que vulguis guardar. No ho deixis per a final de mes. Imagina que és com si t’estiguessis pagant a tu mateix.

Per fer-ho només has de configurar una transferència automàtica periòdica des del compte en què cobres la nòmina cap al compte d'estalvi. Quan aconsegueixis fer-ho, estaràs preestalviant cada mes.

Si aconseguim marcar-nos uns objectius, establir un pressupost i practicar una despesa conscient, aconseguirem estalviar cada mes i estarem més a prop d'aconseguir el nostre...

Si portem a terme una bona planificació de les nostres finances, estarem més a prop d'aconseguir els nostres objectius, i serem més feliços.

compartir