Celeste Crianza és un vi negre amb denominació d'origen Ribera del Duero. De color cirera amb reflexos granes. Ofereix una deliciosa i voluptuosa aroma de fruits negres (nabius) molt madurs, amb fines notes de cafè torrefacte i fruites seques (prunes de confitar). Dens, carnós, amb una sensualitat saborosa que té una persistència impressionant.
Es recomana servir entre 14 i 16º. És el company perfecte de receptes elaborades amb carn com a ingredient principal. A gairebé 1.000 metres sobre el nivell del mar, on les vinyes i el cel estableixen una màgica connexió neix Celeste. Un vi que acapara la frescor, l'emoció i la intensitat d'una nit estrellada.
S'acosta l'època de dinars i sopars de Nadal i si, per casualitats del firmament, et toca ser l'amfitrió i rebre els convidats a casa, prepara algunes idees per tenir un estel sota la màniga.
Com sorprenc els meus convidats? Et proposem tres receptes elaborades amb carn perquè els teus comensals deixin el plat net.
Per elaborar aquesta recepta, necessites:
Comencem salpebrant la peça de filet i la marquem per tots els costats en una paella amb una mica d'oli. Per al farciment triturem els xampinyons amb la ceba i l'all i ho sofregim en una paella. Quan estigui escalfat, afegim el foie gras i ho deixem perquè s'integri bé.
Cobrim el filet amb una capa de mostassa i, sobre un paper film estès, fem un llit amb pernil serrà. Sobre aquesta capa, untem la salsa de xampinyons amb el foie gras, posem el filet i l'emboliquem amb el paper film. Ho deixem refredar 20 minuts.
Un cop fred, estenem la pasta de full i col·loquem a sobre la carn que acabem de preparar, l’enrotllem i segellem amb ou batut. Fiquem al forn a 200 graus durant 30 minuts i llest!
Per a unes quatre persones, els ingredients que necessitarem són:
En primer lloc, assaonem les galtes amb sal i pebre, les enfarinem i daurem en una paella.
Per a la salsa, sofregim la ceba, la pastanaga i el gra d'all. Després li afegim la fulla de llorer i les galtes. Incorporem també el pebre vermell, el got de vi i el brou de carn. Ho deixem a foc lent durant una hora perquè vagi agafant gust. Quan quedin 10 minuts, afegim les dues unces de xocolata.
Per acompanyar, podem servir amb puré de patata o patates palla.
Per realitzar aquesta recepta per a quatre persones, necessitaràs:
Per fer la salsa, el primer que hem de fer és desossar les cireres, bé amb un desossador o amb l'ajuda d'un ganivet. En una olla, posem el got de vi negre i el brou de carn. Remenem a foc mitjà fins que s'escalfi i li afegim la cullerada de sucre i les cireres desossades. Ho deixem al foc 15 minuts fins que s'evapori l'alcohol. Quan vagi agafant consistència, li tirem la cullerada de farina i remenem fins que s'integri bé. Passem pel xinès la barreja o fem servir la batedora i colem la salsa.
La carn, la fem a la planxa un parell de minuts per cada costat just quan anem a dinar i li incorporem la salsa per sobre.
Les característiques aromàtiques de Celeste Crianza el converteixen en l'acompanyant perfecte de qualsevol d'aquestes receptes.
Enlluerna aquest Nadal amb un regal estel·lar. S'acosten dates de regals a familiars, amics, parella o, fins i tot, amics invisibles. Cada any es fa més complicat triar com sorprendre, però si has de tenir un detall amb un amant del vi, aquest Nadal pots regalar el Celeste Crianza 2015 vestit amb un estoig cilíndric que reprodueix les estrelles que normalment decoren la seva etiqueta.
Celeste Crianza va ser el primer vi del celler Pago del Cielo, que elabora també el vi Celeste Reserva.
Molt pocs són els vins que esperen el crepuscle per rendir-se a la fascinació del firmament, però Celeste n’és un d'ells.