Pobles bonics, visites culturals… i allotjaments que són pur plaer :: Prensa Ibérica per Paradores

Pobles bonics, visites culturals…
i allotjaments que són pur plaer

¡L'escapada que no pot esperar! El moment perfecte per planejar uns quants dies de desconnexió és ara. Viatgem a cinc destinacions d´interior on gaudir dels allotjaments amb les senyes d´identitat de Paradores: edificis singulars i entorns idíl·lics

Contingut ofert per:


L'hivern convida a refugiar-se en la comoditat del saló, però aquest any estem decidits a esprémer el temps al màxim i ens neguem a hivernar. De fet, viatjar en aquesta temporada té els seus avantatges: fins i tot les destinacions més turístiques estan menys concorregudes en aquesta època de l'any, els centres urbans es preparen per al Nadal i tenyeixen els carrers d'una llum i una bellesa especial i les agendes culturals reactiven l’oferta amb atractives propostes per visitar.

¡Tot això convida a fer la maleta de seguida! És el moment perfecte per conèixer noves destinacions o redescobrir aquells llocs on vam ser feliços. I ho fem amb un al·licient afegit: el d'allotjar-se a les especialíssimes habitacions de Paradores, que garanteixen una experiència inoblidable i són el refugi perfecte on tornar després de la jornada de turisme. Aquesta és la nostra selecció de destinacions d'interior on viatjar aquest hivern.

Arcos de la Frontera, la llum de l'Andalusia d'interior

La localitat d'Arcos de la Frontera, assentada dalt d'un turó, és la porta d'entrada als Pobles Blancs d'Andalusia. Recorrent el nucli antic, a través d'estrets i costeruts carrers i sota antics arcs, trobarem joies monumentals com el castell dels Ducs, la Puerta de Matrera i les restes del recinte emmurallat, palaus i cases senyorials, la basílica de Santa María o l’església de San Pedro, entre molts altres temples i convents.

Arcos de la Frontera

En plena plaça del Cabildo es troba el Parador d'Arcos de la Frontera, en la que va ser Casa del Corregidor. Es tracta d'un edifici de clàssica arquitectura del sud, amb un pati andalús al centre de l'hotel que distribueix llum i clima amable per les habitacions, saló i menjador. Compta també amb una oferta gastronòmica basada en els productes més representatius de la cuina andalusa, com les tapes, racions i plats tradicionals, amb propostes tan suggeridores com la corvina ‘a la rotenya’, la cua de toro o el filet ibèric al Pedro Ximénez.

Càceres, art i història a cada pas

A tres hores de ciutats com Madrid o Sevilla hi ha la ciutat monumental de Càceres. Testimoni del pas de la història com cap altra, als seus carrers empedrats es contempla el seu passat romà, morisc i medieval. Al seu atractiu històric s'hi ha sumat aquest any la nova seu del Museu d'Art Contemporani Helga de Alvear. Al seu interior hi ha una de les col·leccions privades d'art contemporani més importants d'Europa.

Cáceres

Al centre del seu casc vell, ocupant un palau renaixentista, hi ha el Parador de Càceres. Aquest Parador renovat conjuga tradició i modernitat, està perfectament equipat amb les noves tecnologies i integra elements respectuosos amb el medi ambient com calderes d'alt rendiment o sistemes de control de climatització. Al restaurant podrem gaudir de deliciosos plats com filet d'ibèric al formatge del Casar, vedella retinta i productes derivats del porc ibèric.

Ciudad Rodrigo, fortalesa fronterera

Ubicada al sud-oest de la província de Salamanca, a pocs quilòmetres de Portugal, Ciudad Rodrigo forma part de la Xarxa de Pobles més bonics d'Espanya. Els seus murs amaguen un valuosíssim patrimoni històric. No se n’ha de deixar de visitar la plaça major, ajuntament, catedral, esglésies, castell, palaus i cases pairals... I, per descomptat, la muralla mateix, que va ser testimoni de la Guerra del Francès.

Ciudad Rodrigo

El Parador de Ciudad Rodrigo s'ubica a l'antic castell d'Enric II de Trastàmara. Un impressionant complex defensiu que presideix la Torre de l'Homenatge i conserva els merlets i les muralles des dels quals es vigilava la frontera amb Portugal. Al restaurant es pot degustar la típica cuina ‘charra’, com els embotits o els rostits. Entre els plats més reconeguts de la seva carta hi ha l'hamburguesa de vedella morutxa farcida de formatge dels Arribes o el Farinat amb rovell rostit a baixa temperatura amb patates meneàs.

Olite, fantasia medieval

El magnífic castell amb la presència imponent dels seus merlets, torres i passadissos és l'emblema d'aquesta vila i, per descomptat, una visita absolutament imprescindible. Però l'ànima medieval d'Olite s'estén molt més enllà, pels seus carrers i places flanquejades de robustes casones pairals amb blasons a les façanes, arcades gòtiques, galeries medievals i esplèndides esglésies.

Olite

Al seu costat, s'ubica l'espectacular Parador d'Olite, un edifici únic instal·lat sobre l'antic palau dels Reis de Navarra en un dels conjunts goticocivils més bonics d'Europa. L'hotel es troba en el que es coneix com el Palau Vell, on ofereix luxoses habitacions i disposa d´un frondós jardí on gaudir de la tradició vinícola de la zona.

Úbeda, joia renaixentista

Úbeda, juntament amb la veïna localitat de Baeza, ofereix un dels patrimonis renaixentistes més rics d'Espanya, comparable amb les ciutats italianes més boniques. El recorregut ha de començar per la plaça Vázquez de Molina, on destaca la Sacra Capella del Salvador, una de les obres més belles del Renaixement espanyol. Allà també s'hi ubiquen altres edificis emblemàtics de la localitat, com l'antic Pòsit, la presó del Bisbe, l'Ajuntament i la Basílica de Santa María de los Reales Alcázares.

Úbeda

En aquesta mateixa plaça, que és el cor monumental de la ciutat, hi ha el Parador d'Úbeda, que va ser construït a l'origen com a residència del capellà de la capella funerària del Salvador i el primer palau convertit en Parador. A l'edifici, d'arquitectura renaixentista, destaquen la façana i l'esplèndid pati central, un dels més bonics d'Úbeda. El Parador forma part del conjunt arquitectònic que va valer a la ciutat el títol de Ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Top