Lydia Elguezábal (40 anys)
Llambionadas
(Oviedo – Asturias)
Llambionadas
(Oviedo – Asturias)
Contingut ofert per:
Jo era agent de viatges però amb la crisi immobiliària, la crisi dels touroperadors, la maternitat… El 2012 vaig començar a replantejar-me la vida i va canviar la meva manera de pensar. Em vaig dir “cal autoemplear-se, aquesta professió pot ser que no vagi bé”. Així que vaig decidir apostar pel que fins aleshores havia estat una afició, cuinar, sobretot rebosteria. Vaig començar a donar proves dels meus plats i dolços als meus amics, a restaurants i botigues del meu entorn, vaig veure que tenien èxit i em vaig llançar a crear el meu propi negoci i canviar de gremi. Així va néixer 'Llambionadas' a finals del 2014.
A Astúries anomenem 'llambionada' un dolç amb què se'ns fa la boca aigua, una cosa que ve de gust, a la qual no pots dir que no. Els asturians som molt “llambiones”.
Sí, de fet, l'escola de turisme on vaig estudiar està lligada a l'escola d'hostaleria. He treballat en hotels, he viatjat..., i això et fa desenvolupar la sensibilitat pels nous sabors.
Totalment, soc autodidacte i sempre estic experimentant. Un cop ficada en això he fet cursos de formació però la meva senya d'identitat és que no segueixo els paràmetres marcats, jo volo lliure i sempre estic pensant i inventant. A 'Llambionadas' pots trobar pastissos clàssics però el nostre objectiu és sorprendre, fer un pas més, cridar l'atenció amb nous sabors i versions del que tothom coneix.
M'han ajudat en tot, si no fos per ells “Llambionadas” no existiria. Quan vaig decidir emprendre estava superperduda. A la meva ment semblava fàcil però després veus que tot es complica. Has d'anar a Sanitat, buscar finançament, presentar molta documentació... És molta paperassa i jo no sabia ni per on començar. A la Cambra de Comerç em van tractar fenomenal, vam fer el pla d’empresa, vam veure la viabilitat, em van suggerir demanar un préstec a través del Microbank de la Caixa… Gràcies a ells soc aquí avui.
Ara som petitets. Som tres persones treballant i tenim obrador i botiga, però a curt termini tenim pensat ampliar el local i tenir un saló de te. És una cosa que demana la gent i volem que estiguin més a gust.
Emprendre és difícil, però la recompensa i la satisfacció en veure la teva feina valorada és enorme i compensa tot l'esforç i el sacrifici.