Màgic capvespre al Teide

Màgic capvespre al Teide

Gaudir de l'capvespre al Teide és una activitat inoblidable que ofereix una explosió de sensacions i sorpreses que traslladen a l'visitant a una experiència d'un altre món

Cada dia, en els minuts previs a l'ocàs, hi ha una hora màgica per als fotògrafs. Un moment en el qual la llum es torna càlida amb tons ocres i ataronjats que transformen el paisatge. Volcano Teide Experience organitza Telefèric a la posta de sol, una activitat amb detalls únics al món que pràcticament et fa sentir volar en un volcà sobre l'Atlàntic.

Des del telefèric, obert en exclusiva per als participants de l'excursió, a 2.356 metres d'altitud es comença a sentir el canvi de temperatura de l'capvespre. Sense presses i amb la vista curiosa davant el paisatge d'un altre món, el reduït grup pot gaudir dels beixos, verds, grisos i, depenent de l'època de l'any, els vius colors de la preciosa i endèmica flora de l'Parc Nacional de l'Teide. L'activitat guiada comença en telefèric. En aproximadament vuit minuts i davant les majestuoses vistes de les semicalderas de l'Teide, el grup puja gairebé mil metres fins arribar a l'estació de la Rambleta, a 3.555 metres d'altura. A un pas de l'Teide que presidirà tot el recorregut.

El Teide presideix el mirador de La Rambleta, punt de partida d'el sender

Després d'uns minuts d'aclimatació, la capacitat d'absorció de l'oxigen és menor en altura i requereix un breu descans, un protagonista inesperat creix a la vista. L'especial ubicació de l'mirador no només ofereix l'espectacle de tenir a la vista el verd massís d'Anaga.

Una mica més a l'esquerra resplendeixen pel reflex de el sol dels blancs edificis de l'Observatori de l'Teide al massís d'Izaña, el major conjunt d'observació de el cel de l'Atlàntic nord. Però la major sorpresa per als visitants és un dels més grans espectacles que ofereix el volcà, l'ombra de l'Teide, la major de l'món projectada sobre el mar. La forma de la silueta d'el pic es transforma en triangular a mesura que passen els minuts.

El Teide proyecta la mayor sombra sobre el mar del mundo
El Teide projecta la major ombra sobre el mar de l'món

El mirador a l'Bec Vell està a la fi de la sendera número 12. Un curt i còmode passeig de 732 metres de longitud pavimentat amb pedres mil·lenàries creades en una erupció. A l'inici de la senda es poden apreciar els instruments científics utilitzats per observar a l'encara actiu volcà i les condicions meteorològiques.

Pico Viejo
Les illes occidentals es poden veure al capvespre de l'mirador a l'Bec Vell

Amb el bec Teide a un costat de camí, les semicalderas a l'altre, l'expert guia detalla les sorpreses que podien passar inadvertides fins i tot per al més espavilat visitant. Per exemple, les fumaroles a la vora de el camí que desprenen vapor d'aigua. Comprovar-es converteixen en l'excusa perfecta per escalfar una mica els dits i sentir de forma segura el cor de l'volcà. A una alçada superior als 3.200 metres no hauria de créixer vegetació, però les incipients plantes a l'marge de camí serveixen d'indicador de l'canvi climàtic que s'està experimentant.

Fumarolas
En els marges de camí es pot sentir la calor de diverses fumaroles

L'anada es realitza en un lleuger descens i compta amb diversos miradors en els quals poder fer un descans i conèixer millor tant la història geològica de Tenerife com la de la seva gent.

Semicalderas
Les semicalderas permeten conèixer millor la formació volcànica de Canàries

Quan s'ha superat la meitat de la sendera es pot gaudir de l'espectacular capvespre al Teide. Encara que no cal arribar fins al final, probablement ningú vulgui perdre l'espectacular imatge d'una posta de sol amb l'impressionant cràter de l'Pic Vell de 800 metres de diàmetre. Si les condicions atmosfèriques ho permeten, es té la sensació d'estar volant sobre l'Atlàntic a l'posar-se amb la vista cap a les quatre illes de la província occidental. Un moment màgic, carregat de silencis i colors que tots volen recordar amb selfies i fotografies que rememoraran una experiència realment única.