Volcano Teide Experience :: Els murmuris del pare del Teide

Els murmuris del pare del Teide

Un còmode sender per a totes les edats sobre la història volcànica de Tenerife i ofereix una experiència per als sentits, en la qual els muts protagonistes són els dos pics de Canàries, que sobrepassen els 3.000 metres d'altitud.

El sender al mirador del Pico Viejo del Teide és una de les formes més accessibles i còmodes d’acostar-se a la història de la formació de Tenerife i viure una experiència de sensacions que comencen al Parc Natural de la Corona Forestal. Una barreja de verds i marrons, d'olors sulfhídrics i ensofrats, avantsala del paisatge d'un altre món, nu i pinzellat amb ocres i grisos dels diferents capítols d'erupcions que ha viscut l'illa.

El sender al Pico Viejo (sender número 12) és d'accés lliure. No obstant això, la forma més còmoda de gaudir és en Telefèric, el qual ens permet salvar el gran desnivell que representa arribar a 3.000 metres d'altitud.

L'excursió, oferta i dissenyada per Volcano Experience, es pot reservar des de la seva. pàgina web.

Després de baixar del Telefèric del Teide, i abans d'iniciar el camí, de només 751 metres de longitud, és convenient fer una petita parada, no només per gaudir de l'espectacular paisatge, sinó també per aclimatar-se a la disminució de pressió, de 0,7 atmosferes, en què no es respira igual.

El trajecte és intens en sensacions i paisatges. L'olor de sofre al començament del sender al costat d'una estació de mesurament recorda als visitants que s'està trepitjant un volcà actiu, estatge de Guayota. Aquesta deïtat maligna havia tancat Magec, el déu sol, i va sumir el món en la foscor. Els aborígens van pregar al déu suprem Achamán que els ajudés. I ho va fer, alliberant així Magec. Una història mitològica que explica, en termes aborígens, les fases d'una erupció.

A uns pocs metres, al marge dret i amb un característic color ensofrat, s'aprecia el lloc en el qual es veuen fumaroles quan les temperatures són baixes.

Abans dels guanches, del Teide i el Pico Viejo, existia un volcà encara major del qual només en queden les restes en forma d'un amfiteatre natural que amb prou feines ens deixa imaginar la colossal grandària que va tenir aquest edifici volcànic. Unes muntanyes es despleguen majestuoses a la llunyania, a l'esquerra. Bon moment per meravellar-se i descansar.

A mesura que s'avança després de cessar els selfies i les explicacions dels guies, en ocasions es produeix un màgic silenci que desapareix suaument amb el murmuri del vent. Company durant tot el camí, recorda l'excepcional i únic paisatge que s'està gaudint en un dels punts més alts d'Espanya. No és l'únic company. En funció de l'època de l'any, pot ser que es coli al costat del vent el peculiar brunzit de borinots, vespes i altres insectes aparentment indiferents a l'espectacular paisatge.

Després d'un parell de revolts, el sender té el seu colofó al mirador de la muntanya Chaorra, el Pico Viejo, que ofereix un espectacular cràter volcànic de 800 metres de diàmetre.

Gaudir de la senda amb un guia oficial permet conèixer en detall qüestions com la formació de l'amfiteatre de les Cañadas del Teide, quan encara no existien ni el Pico Viejo ni el Teide.

Abans de tornar val la pena agafar-se un descans i delectar-se, un cop més, al mirador de l'estació superior del Telefèric que ofereix unes sensacionals vistes de l'efecte de cada erupció.