Millor cuiner del món per segon any consecutiu
Best Chefs Awards, fundat fa deu anys, és una altra llista que intenta fer-se un lloc al saturat espai de les competicions

Rasmus Munk junto a Ana Roš, en Best Chefs Awards 2025 / EPC
Cata Mayor
El cuiner danès Rasmus Munk, d'Alchemist, Copenhaguen, va ser premiat a Milà com a Millor Xef del Món en els premis Best Chefs Awards 2025. Munk ja va ser reconegut amb el mateix guardó el 2024. En el segon lloc, l'eslovena Ana Roš (Hiša Franko) i en el tercer, Himanshu Saini (Trèsind Studio).
Després de la cerimònia, el cuiner danès va dir: “Rebre aquest premi és una veritable lliçó d'humilitat”. Alchemist ocupa un magatzem gegantí a l'illa de Refshaleøen, que inclou una cúpula per a projeccions. El preu del menú supera els 700 euros. "Gastronomia, drama, art i visuals espectaculars es fusionen per crear l'univers Alchemist", escriuen a la seva web.
Entre els plats, unes costelles d'acer que recorden els budells malalts de nens famèlics sobre els quals han col·locat làmines de llom de conill o unes postres amb un taüt de xocolata per conscienciar i defensar el comerç just.
Els Best Chef Awards van començar el 2015 i la primera llista la van llançar dos anys després. Voten menys de mil persones: 572 cuiners i 400 periodistes o experts en gastronomia.
Dabiz Muñoz va arribar al màxim el 2021, 2022 i 2023 i Joan Roca el 2017 i 2018. El 2023 i 2024, Albert Adrià va quedar al segon lloc i aquest any ja no és al podi.
Així com Michelin entrega estrelles i Repsol, sols, els organitzadors d'aquesta llista –buscant el seu espai a la saturada competició amb desenes de classificacions– els premien amb ganivets.
3 ganivets
Albert Adrià, Enigma, Barcelona
Andoni Luis Aduriz, Mugaritz, Renteria (Guipúscoa)
Ángel León, Aponent, El Port de Santa Maria (Cadis)
David Muñoz, DiverXO, Madrid
Diego Guerrero, DSTAgE, Madrid
Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, Gaudir, Barcelona
Eneko Atxa, Azurmendi, Larrabetzu (Biscaia)
Javier i Sergio Torres, Cuina Germans Torres, Barcelona, Espanya
Joan Roca, El Celler de Can Roca, Girona, Espanya
Martín Berasategui, Martín Berasategui, Sant Sebastià, Espanya
Nacho Manzano, Casa Marcial, Arriondas (Astúries). NOVETAT
Paco Méndez, Come, Barcelona
Paco Morales i Paola Gualandi, Noor, Còrdova
Paco Pérez, Miramar, Llançà (Girona)
Paco Roncero, Paco Roncero, Madrid
Paolo Casagrande, Lasarte, Barcelona
Quique Dacosta, Quique Dacosta, Dénia (Alacant)
Bittor Arginzoniz, Rostidor Etxebarri, Atxondo (Biscaia)
2 ganivets
Antonio Romero, Suculent, Barcelona
Begoña Rodrigo, La Salita, València
Dani García, Smoked Room, Madrid
David Yárnoz, Molí d'Urdániz, Urdániz (Navarra)
Elena Arzak, Arzak, Sant Sebastià
Fina Puidgevall i Martina Puigvert, Les Cols, Olot (Girona)
Javier Olleros, Culler de Pau, O Grove (Pontevedra)
Jesús Sánchez, Pèrgol d'Amós, Villaverde de Pontones (Cantàbria)
Jordi Vilà, Alkimia, Barcelona
Juanlu Fernández, Lú Cuina i Ànima, Jerez de la Frontera
Luis Valls, El Poblet, València
Mario Sandoval, Coque, Madrid
Paulo Airaudo, Amelia, Sant Sebastià
Rafa Zafra, Estimar, Barcelona
Ricard Camarena, Ricard Camarena, València
Tetsuro Maeda, Txispa, Atxondo (Biscaia)
Toño Pérez, Atri, Càceres
Xavier Pellicer, Xavier Pellicer, Barcelona
1 ganivet
Aitor Arregi, Elkano, Guetaria (Guipúscoa)
Benito Gómez, Bardal, Ronda (Màlaga)
Diego Murciego, Des de 1911, Madrid
Javi Estévez, La Tasqueria, Madrid
Javier Sanz i Juan Sahuquillo, Cañitas Maite Gastro, Casas-Ibáñez (Albacete)
Jorge Muñoz i Sara Peral, OSA, Madrid
Josean Alija, Nerua Guggenheim, Bilbao
Josep Moreno, Delirant, Salou (Tarragona)
Juanjo López, La Tasquita de Enfrente, Madrid
Macarena de Castro, Maca de Castro, Alcúdia (Mallorca)
Oliver Peña, Teatre Kitchen & Bar, Barcelona
Pablo González, Cabana Buenavista, Múrcia
Pedro Sánchez, Bagà, Jaén
Pepe Solla, Casa Solla, Poio (Pontevedra)
Rafa de Bedoia, Aleia, Barcelona
Rafa Peña, Gresca, Barcelona
Ramon Freixa, Ramon Freixa Tradició, Madrid
Xosé Torres Cannes, Pepe Vieira, Raxo (Pontevedra)
Premis especials
‘The Best Food Art’, per a Quique Dacosta
‘The Best Science’, per a Diego Guerrero, (DSTAgE)
'The Best Humanity', per als xefs de World Central Kitchen (WCK), ONG de José Andrés
‘The Best Visionary’: Massimo Bottura, Osteria Francescana, Mòdena, Itàlia
‘The Best Pastry’: Pla Salazar, Nuema, Quito, Equador
'The Best Terroir': Debora Fadul, Diacà, Ciutat de Guatemala, Guatemala
- Josep Maria Macià Roldan: «Hi ha una necessitat bestial de feines d’enginyeria que sembla que no vol fer ningú»
- Mor en un accident a la C-55 Miquel Caelles Campà, exregidor de Súria i professor a la Joviat
- Cues de fins a una hora a Súria en la vetlla del professor i activista cultural Miquel Caelles
- Mor Margaret Rubí Casals, de la popular botiga Rubí Casals de Manresa, als 64 anys
- L'exemplaritat de Tous: segona generació
- El funeral de Miquel Caelles, mort en accident de trànsit, serà aquest diumenge a la tarda a Súria
- Cada vegada hi ha més professionals i experts que recomanen preparar un 'testament digital
- Andrea Sacrest i Laia Marimon, les dissenyadores que han reconvertit una fusteria de la Cerdanya en un taller de furgonetes camper