La tennista catalana Paula Badosa es va retirar del torneig de tennis dels Jocs de Tòquio 2020, afectada per la calor i després de perdre el primer set del seu partit de quarts davant la txeca Marketa Vondrousova (6-3). En acabar el set, mentre descansava a la cadira en el canvi de pista, Badosa es va sentir marejada i va demanar assistència mèdica. Diversos assistents li van posar bosses de gel al coll, però la jugadora espanyola, amb el cap recolzat a les mans, no va aconseguir millorar el seu estat i va decidir abandonar. La seva rival es va acostar a abraçar-la. Uns minuts després Badosa va ser treta del camp en cadira de rodes, amb una tovallola sobre el cap.

Fins aleshores, havia sigut la primera a obtenir una ruptura de servei, en el quart joc (3-1). Però la txeca va reaccionar de manera immediata i no només va recuperar aquest ‘break’, sinó que se’n va anotar dos més que li van donar el primer set. Vondrousova, responsable a vuitens de l’eliminació de la japonesa Naomi Osaka, segon cap de sèrie, va frenar amb paral·lels i creuats a la cantonada qualsevol intent de Badosa. Amb 4-3 va malgastar tres boles de break per anivellar de nou el xoc.

L’únic enfrontament previ entre totes dues estava fresc en la seva memòria: aquest mateix any, a vuitens de Roland Garros, Badosa es va imposar per 6-4, 3-6 i 6-2.