Simone Biles ha explicat la raó de la seva retirada de la final per equips dels Estats Units després d’unes hores d’especulació sobre si es tractava d’una lesió del cos o de la ment. La que havia de ser l’estrella d’aquests Jocs Olímpics de Tòquio ha acabat amb el misteri. «Són els dimonis al cap», va dir gràficament.

La gimnasta ha agraït tota l'estima que ha rebut des que va anunciar la seva retirada de, fins ara, dos finals dels Jocs de Tòquio, que l’ha fet comprendre que ella mateixa és més que els seus resultats. «L’allau d’amor i de suport que he rebut m’ha fet adonar-me que soc més que els meus resultats i la meva gimnàstica i això no ho havia pensat mai abans», va penjar Biles a les seves xarxes.

Aquest comentari, el primer que puja a les xarxes després de fer un pas al costat a Tòquio i admetre que té problemes de salut mental, es va viralitzar immediatament i va rebre respostes amb mostres de suport, sobretot per part de persones que han patit les mateixes dificultats.

Biles, dominadora absoluta de la gimnàstica mundial des de l’any 2013, va fer a Tòquio una crida «a protegir el cos i la ment» dels esportistes. Retirada ja de les finals per equips i individual absoluta dels Jocs, l’avaluació dels metges determinarà si pot disputar les finals dels dies 1, 2 i 3 d’agost.