La selecció espanyola de futbol masculí, amb el martorellenc Eric Garcia de titular indiscutible, es jugarà dissabte, a les deu del matí, contra Costa d’Ivori, el seu accés a la lluita per les medalles als Jocs. Ahir va dominar Argentina, però només hi va poder empatar i va quedar a un gol de quedar fora del torneig, després d’un duel que havia dominat totalment. Novament la falta de rematada va castigar el conjunt de Luis de la Fuente, que només ha aconseguit dues anotacions en 270 minuts al Japó.

Ahir, el guió va ser el mateix que contra Egipte i Austràlia, possessió de la pilota absoluta i amb el rival només esperant errades. A la primera part, Oyarzabal, novament de fals nou, es va fer un tip d’errar ocasions. Però tot va semblar que s’aclaria quan Mikel Merino, als vint minuts de la represa, anotava l’1-0 a passada de Dani Olmo. Espanya no va anar a buscar el segon i, amb la pressió final, Belmonte aprofitava una jugada mal defensada a pilota parada per empatar. Un altre gol albiceleste deixava Espanya fora, amb el 2-0 d’Egipte a Austràlia. Però finalment els espanyols van resistir i, juntament amb els nord-africans, ja són a quarts.

Després del partit, Eric Garcia es va lamentar que «hem dominat durant vuitanta minuts i, després d’anotar el gol, hem jugat massa enrere i hem deixat que ens pressionessin». Si Espanya supera Costa d’Ivori jugaria les semifinals davant de Japó o Nova Zelanda.