És hora que aprenguis com has d'ordenar les teves prestatgeries i llibreries segons la guru de l'ordre Marie Kondo. En primer lloc, la japonesa recomana buidar completament la llibreria. Aprofita per buscar un altre espai per als papers, marcs de fotos i altres tipus d'objectes que fins ara guardes a la prestatgeria, però que no res tenen a veure amb la nostra biblioteca personal.

Després, has de fer una selecció i quedar-te amb aquells llibres que et facin feliç i que tens pensat rellegir i aquells que encara no has començat.

Només has de quedar-te els llibres que et fan feliç

Els llibres que saps que només ocuparan espai han de sortir de casa. Pots donar-los, regalar-los o pots aprofitar per deixar-los en llocs públics de la ciutat a l'espera que caiguin en mans d'un altre àvid lector.

Després, has de classificar-los per temàtiques. Marie Kondo proposa les següents:

1. General: Llibres que llegeixes per plaer

2. Pràctics: Receptaris, enciclopèdies, etc.

3. Visuals: Àlbums, col·leccions de fotografia, de moda, etc.

4. Revistes

Ordenats per temàtiques

Un cop classificats, posa'ls a la prestatgeria per temàtiques. Si és possible, col·loca cadascuna d'elles en un prestatge diferent. Si tens molts exemplars, una bona idea és apuntar en un quadern en quin prestatge hi haà cada llibre, tal com fan les biblioteques.

Perquè visualment la teva llibreria no sigui un caos, pots ficar els llibres en caixes iguals i anotar quins llibres conté cada caixa. Ara, segur que et serà molt més fàcil mantenir l'ordre!