La situació és similar a moltes llars: s'acaba de dinar o sopar, toca recollir els plats bruts i se'ls passa aigua a la pica sense abans haver-ne tret les restes de menjar. Un gest com aquest pot semblar-nos inofensiu, però, amb el temps, la matèria orgànica es va acumulant a la canonada i es pot embussar.

De fet, que s'embussi la pica és un dels problemes més freqüents a la cuina. I sol ser provocat per no treure les restes grans de menjar abans de passar aigua pels plats. És a dir, aquest problema es pot solucionar anant en compte a l'hora de deixar els plats a la pica. Tanmateix, si ja no hi som a temps, hi ha trucs casolans per aconseguir desembussar la canonada sense haver de fer servir una infinitat de productes químics.

El que hem de fer si la nostra pica està embussada és aplicar bicarbonat al desguàs i deixar que actuï durant uns minuts (sense tirar-hi aigua). A continuació, posem vinagre en un got i l'escalfem al microones fins que comenci a bullir. Seguidament, tirem el producte al desaigüe. Veurem que la barreja comença a reaccionar i genera escuma. Hem de deixar que actuï durant almenys 15 minuts. Un cop hagi passat aquest temps, hi tirem aigua.

Trucs de neteja

Una altra opció és intentar fer-ho a mà. Amb un filferro llarg o un penjador de metall que puguem desfer amb facilitat. A continuació, cal posar aquest filferro a la canonada per intentar desembussar a poc a poc i trencar el tap que s'hagi format. Si has aconseguit desfer les restes, es recomana aplicar, també, la barreja de bicarbonat i vinagre anteriorment esmentada. Amb aquest remei casolà haurem arreglat el problema en uns minuts.