La rentadora és un electrodomèstic indispensable. I, encara que no ho sàpigues, també pot ser una gran aliada per rentar altres coses que no són roba. Hi ha una llarga llista d'objectes de la llar que poden quedar nets com una patena si fem servir la rentadora. Te'n diem uns quants, tot i que n'hi ha més.

La baieta del pal de fregar

Com qualsevol altre estri de neteja, la baieta del pal de fregar s'hauria de rentar molt sovint, però la majoria de mortals no ho fan. Per desinfectar la baieta pots posar-la dins la rentadora protegida per una bossa de malla. Sorprès?

Catifes de la dutxa

Les estoretes antilliscants que es col·loquen al terra de la banyera o dutxa per no caure també es poden rentar a la rentadora. En ser barates, el normal és que ens acostumem a canviar-la quan fa mala pinta, però pots ser més sostenible intentant rentar-la amb un programa fred i centrifugat curt.

Les bosses reutilitzables del supermercat

En fer la compra és normal que les bosses que utilitzem es taquin amb algun aliment. Si aquestes bosses són reutilitzables de tela, pots fer que llueixin com noves ficant-les a la rentadora amb una càrrega d'aigua tèbia.

Els peluixos

Restes de menjar i pols s'acumulen en els peluixos dels més petits. Per netejar-los com cal pots introduir-los tots de cop a la rentadora i seleccionar un programa per a peces delicades. I només una mica de detergent. Atenció! Si el peluix té piles, pensa a treure-les primer!

Cortines de dutxa de plàstic

Alguns objectes de plàstic també són vàlids per a la rentadora. Si la teva cortina de bany necessita neteja, fes servir un programa d'aigua freda, ja que les altes temperatures poden danyar-la, sobretot si té dibuixos. Utilitza un cicle curt i, molt important, no centrifuguis perquè aquest procés podria trencar-les.

I els Lego?

Si tens nens petits, també tindràs peces de Lego a casa. És inevitable que, amb el temps, la brutícia s'hi quedi incrustada i pot ser una font de bacteries. Per solucionar-ho, fica-en una bossa de reixeta i cap a la rentadora!

Catifes trencaclosques

Seguim amb cases amb nens. Segurament també tens aquestes catifes trencaclosques tan segures i pràctiques. Per rentar-les només has de desmuntar-la i posar-la al rentaplats (peces grans) o a la rentadora (peces més petites) amb un programa d'aigua freda.

Coixins

Els coixins solen anar canviat cap a un to groguenc per culpa de la suor i la saliva. Per eliminar aquestes taques lletges pots ficar-los a la rentadora, siguin de plomes o sintètics. Deixa que s'assequin bé a l'aire lliure per evitar l'aparició de floridura.

Els llits de les teves mascotes

Si no són molt grans, pots provar de rentar-los a la rentadora igual que els coixins. Això sí, fes-ho només en cas que el llit NO tingui un cartó a la part interior, ja que molts d'ells solen tenir-lo per mantenir rígid el fons.

Catifes del cotxe

Per molt que vulguis passar per alt la brutícia que s'acumula a les estoretes del cotxe, tard o d'hora hauràs de netejar-les. Per això, només cal que passis l'aspiradora primer i ficar-les després a la rentadora amb un programa curt.