Fullejar catàlegs i llistes de preus per renovar el bany de vegades sol quedar en foc d'encenalls. En ocasions pel car que resulta per a l'economia domèstica i en altres perquè l'efecte obra pot ser realment aclaparadora en una casa. No obstant això, una manera pràctica de fer-li un rentat de cara al bany és fer-ho un mateix amb materials de preus assequibles.

DIY a l'hora de canviar l'estil a la cambra de bany

En efecte, la remodelació i la posada a punt del bany a un baix cost requereix l'arxifamós «faci-ho vostè mateix». No hi ha res a témer: amb una mica de traça i prolixitat, és possible donar al segon ambient més transitat de la casa (el primer és la cuina) un toc actual, diferent i amb personalitat.

Per a això no cal ser un expert en decoració ni saber de fontaneria, ja que la idea és donar un «nou aire» a l'espai, no reparar canonades ni artefactes. Es tracta d'una reforma sense obres: el canvi és estètic, i amb una mica de bona mà ens oferirà un resultat final sorprenent.

Tips a l'hora de renovar el bany amb poc

Un baix pressupost no suposa, de cap manera, un obstacle cap a la transformació d'aquest racó de l'habitatge. Aquí es mostren alguns consells que convé adoptar per treure el màxim profit a la reforma.

Calcular bé el pressupost

El més evident. Perquè la reforma del bany sigui viable, el seu pressupost s'ha d'ajustar a les seves possibilitats. Cal calcular el cost final i total de la remodelació, de manera que no calgui bregar amb contratemps. Es recomana buscar i comparar preus i qualitats. No comprar impulsivament és clau: la paciència i la temprança són els millors consellers a l'hora d'adquirir materials.

Agafar llapis i paper, i a mesurar!

El que no es mesura en centímetres es paga car. Amb la cinta mètrica a la mà, cal conèixer cada racó del bany i prendre les mesures exactes dels mobles a canviar i les superfícies a cobrir o pintar. Res hauria de quedar a l'atzar. Això estalvia molts mals de cap.

Escollir materials nobles a preus populars

Si pensem en el mobiliari o les aixetes ideals, a més de peces boniques i estètiques haurien de ser tècnicament funcionals. Una bona idea és passar de dues aixetes a un monocomandament, per exemple. Quant als materials, cal que proporcionin durabilitat i ofereixin garanties. I sempre al millor preu possible: per a això, buscar ofertes i promocions (productes fora d'estoc o de temporades anteriors) és la millor opció.

Pintar l'enrajolat

Per no haver de trencar rajoles ni generar runes o pols, l'opció més eficient és utilitzar una pintura plàstica per canviar el color de l'enrajolat. Una alternativa ràpida i molt senzilla que es pot dur a terme en tan sols un parell d'hores. Si el revestiment de rajola era en tons clars, ara resulta ideal optar per colors vibrants, de manera que es generi un canvi indiscutible i fàcil d'apreciar a la vista. Això sí: convé conservar els sostres en blanc, un color que brinda amplitud i lluminositat.

Instal·lar paviment vinílic

Els terres de vinil estan de moda i són una opció barata. En làmines o en rotllos, s'instal·len senzillament i ràpidament i permeten canviar l'estètica del bany. Un consell extra? Seleccionar un model modern i un disseny antilliscant, cosa que en el bany és fonamental.

Apostar pels colors

A més de canviar el to del revestiment de la rajola, una estratègia per fer un rentat de cara a la cambra de bany és apostar per una nova gamma de colors en cortines de finestres i dutxa, tovalloles, objectes decoratius o aplics lumínics.

La decoració sempre és important

Per a una transformació real de l'espai, la incorporació de nous objectes decoratius és indispensable. Parlem del got dels raspalls de dents, l'escombreta de bany, el moble on s'emmagatzemen els rotllos de paper higiènic i les tovalloles... El seu reemplaçament no requereix una gran inversió, i aporta un canvi que no passa inadvertit i impacta a la vista.

Canviar l'estil del bany

Amb un nou lavabo, uns llums amb un altre format o un mirall diferent a l'anterior, el canvi de look es notarà a l'instant. Renovar-se és part de la vida, i canviar l'estil del bany passant d'un d'antiquat a un d'actual, o d'un estil ambigu a un vintage, sense cap dubte és una gran idea.

Una reforma senzilla, barata i molt efectiva

Renovar la cambra de bany amb un pressupost no gaire folgat és possible. Només és qüestió d'aplicar alguns d'aquests útils consells i el màxim de creativitat. La recompensa? Un ambient com nou per molt menys diners dels imaginats. Tot són avantatges. Així doncs, som-hi!