Un 80% dels nous compradors d'habitatges considera «imprescindible», arran del confinament, que l'immoble tingui terrassa o balcó, segons els agents de la propietat immobiliària (API). A més, han notat un augment del 25% de la demanda de cases unifamiliars o amb zones amb jardí, apunten en una nota de premsa publicada dimarts. La secretaria del Consell General de Col·legis Oficials d'Agents de la Propietat Immobiliària, Lola Alcover, diu que els pisos amb terrasses tancades com galeries, «en altres èpoques tan de moda», ara es consideren menys atractius. Els compradors també busquen que el nou habitatge tingui «una zona extra» per ubicar-hi «àrees de feina» o «un petit gimnàs».

«La covid-19 no només ha tingut seqüeles en el trànsit de les operacions fetes o l'índex de preu del mercat. Una de les conseqüències més destacades que s'estan detectant de manera inqüestionable, i que tots els sondejos ratifiquen, és que s'ha produït un important increment en l'interès dels clients per habitatges que ofereixin espais habitables a l'aire lliure i superfícies d'oci enjardinades», afirma Alcover.

Un altre dels aspectes que els API han notat que busquen els nous compradors és que l'edifici tingui un bon rendiment d'eficiència energètica i bon aïllament acústic, elements que ja eren importants abans de la pandèmia però que ara s'han «reafirmat de manera indiscutible».

Pisos amb piscina: 38% més cars

Pisos amb piscina: 38% més carsEls pisos amb piscina a Catalunya són el 38,4% més cars que la resta, segons un estudi del portal immobiliari Idealista, que ha analitzat els preus dels habitatges amb aquest tipus d'instal·lacions, cada cop més demanades arran de la pandèmia i el confinament. La diferència de preu es dispara encara més a la ciutat de Barcelona: un pis amb piscina és el 112,3% més car que un sense, xifra que a Lleida s'eleva al 113%, a Tarragona és del 80,7% i a Girona és molt més baixa, del 37,4%. A l'Estat espanyol, els pisos amb piscina són de mitjana un 46% més cars que la resta. A diferència del que passa a Barcelona, a Madrid, els pisos amb piscina només tenen un increment de preu del 15,9%. Andalusia és la comunitat amb una diferència més gran de preu entre tenir o no piscina (83,9% superior), mentre que on més s'equiparen els preus és a Cantàbria (6,2%), Múrcia (11,5%) i Madrid (13%).