29 de octubre de 2020
29.10.2020
Regió7
ESPECIAL CASA TEVA I TU

Paper pintat: del 1970 al 2020

La tendència cap al 'vintage' sembla que ha arribat per quedar-se i moltes cases llueixen estampats florals o motius geomètrics a les parets d'alguna de les seves estances, també pren força el contrast del blanc i el negre

28.10.2020 | 18:11
Els papers de dissenys d'interiors han tornat i prenen força

El paper pintat és un dels elements de la decoració de la casa que més força i capacitat té per transformar completament un espai. Ha canviat tant des que va arribar a Europa que és convenient fer un repàs del seu camí. Encara que a Europa va començar a agafar força amb artistes com David Hicks, la seva procedència era d'Orient. Fins al segle XVII no va trepitjar Europa, quan s'estableixen unes relacions comercials més fortes entre els continents.

Les tendències que es van donar quan van agafar força van ser d'escenes quotidianes i de motius florals. Era habitual veure algun d'aquests dissenys en la dècada del 1970, que, no obstant això, en els anys posteriors van evolucionar i van passar a ser dibuixos geomètrics.

Als anys vuitanta, després del primer gran boom, el paper pintat va caure en picat fins avui. Per això és necessari comparar la moda dels anys setanta amb el ressorgiment pròxim al 2020. El paper pintat ha tornat, però en què ha canviat?

Els interiors en l'actualitat

En l'actualitat, els papers de disseny d'interiors han tornat i prenen força. No són poques les vegades en què podem veure que molts dissenys de diverses teles del mercat acaben a les parets. Un dels referents més forts és la marca Cole & Son, altament cobejada i utilitzada per prestigiosos disse-nyadors com Juicy Couture, Paul Smith i Stella McCartney.

Podem observar una tendència cap al 'vintage' que sembla que ha arribat per quedar-se, almenys durant bastant temps. Per aquest motiu, una de les tendències actuals és la revisió de nom-brosos dissenys tradicionals que han tornat a agafar força. Un exemple perfecte, que és comú a moltes cases, és el paper pintat d'estampats florals o el dels motius geomètrics.

És cert que no tot són dissenys renascuts, perquè aquest element decoratiu dels anys setanta també ressorgeix amb força amb el disseny minimalista d'interiors que tant es veu, especialment als colors llisos i les formes estàtiques. I una altra de les tendències fortes d'aquesta temporada és el contrast del blanc i el negre.

Aquest tipus de decoració ofereix nombrosos avantatges, i el primer és la facilitat d'aplicació. Col·locar-lo és molt més senzill que pintar una habitació, on gairebé sempre han d'aplicar-se diverses capes extra perquè l'acabat sigui perfecte. Amb el paper, només hem d'anar amb compte que a sota no hi quedin bombolles d'aire. D'altra banda, destaca per la seva fàcil aplicació.

El paper pintat va ser tota una revolució els anys setanta del segle passat i ha tornat per als anys vint del segle XXI i de nou juga amb la possibilitat de crear espais personals amb tocs diferenciats. Els acabats són infinits i la qualitat és molt millor que la del passat, i altre cop capgiren la decoració de les nostres llars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook