La Loteria de Nadal d’enguany incorpora una novetat: els premis de fins a 2.000 euros es podran cobrar a través de bizum, l’eina per moure diners entre particulars a través del mòbil, utilitzant només els números de telèfon, i que és gratuïta.

«Es tracta d’una aposta per la innovació i per oferir el millor servei als nostres clients i als nostres punts de venda davant les limitacions de moviments d’efectiu», ha comentat Jesús Huerta Ametller, president de Loteries i Apostes de l’Estat, en la presentació el novembre passat del sorteig, que posa a la venda 172 milions de dècims.

Sempre que el premi sigui inferior a 2.000 euros, l’administració podrà ingressar-t’ho a través de l’’app’ de pagament instantani utilitzant un codi QR obtingut en l’aplicació. Per a això, has d’acudir a l’administració i generar el codi QR a través de bizum. Quan el tinguis, el loter l’escaneja –té una validesa de 15 minuts– i, de forma instantània, t’arriba el missatge que confirma el cobrament.

Compra a Loteries

A més, les administracions de Loteries també permeten comprar els teus dècims a través d’aquesta ‘app’ de pagament, cosa que, a més d’evitar l’ús de diners en efectiu, si el teu dècim resulta premiat i l’import que t’ha tocat és inferior a 2.000 euros, farà que l’administració aboni directament els diners en el teu compte a través de l’aplicació de pagaments.

Un dels beneficis d’utilitzar bizum per la Loteria de Nadal és que s’eviten les cues d’aquell dia i els dies immediatament posteriors i que la forma de pagament és totalment segura, ja que està recolzada per l’entitat bancària, i no té comissions ni se’t cobra interessos per utilitzar-lo en la teva compra.

Les entitats bancàries que estan subscrites a aquest mètode juntament amb Loterías y Apuestas del Estado són, de moment, Caixabank, Santander, BBVA, Sabadell, Unicaja, Kutxabank, Ibercaja, Cajamar, Abanca, Bankinter i Cajasur. A més dels dècims de Nadal, també es pot cobrar altres sortejos de l'administració, com ara les fer quinieles, primitives i euromillones i comprar qualsevol butlleta d’altres sortejos de Loterías y Apuestas del Estado.