Qualsevol que tingui un dècim de la Loteria de Nadal, somia que li toqui la Grossa i amb tot allò que faria si resultés premiat. Guanyar la Loteria pot encegar més d’un i, per tant, és fonamental mantenir la ment freda abans de prendre decisions errònies que a la llarga poden passar factura.

El més lògic quan es guanyen tants diners de cop és que el cos demani sortir a celebrar-ho. No obstant, s’aconsella guardar el dècim premiat en un lloc segur i consultar amb experts els passos a seguir per cobrar el premi. Els consells més importants que segurament rebreu d’aquests professionals són els següents:

  1. No perdis el cap: Es recomana agafar aire després de la notícia i assimilar el premi. Són molts els guanyadors de la loteria o de grans premis que acaben arruïnats. Per això, cal mantenir el cap fred i no deixar-se portar per compres compulsives que a llarg termini poden portar grans problemes. És necessari que els afortunats es parin a pensar i prenguin consciència de la importància de gestionar bé el premi.
  2. No revelar a tothom el teu premi: Repartir el premi entre els més estimats és sens dubte un dels plaers més grans per als guanyadors de la Loteria, tot i que és convenient no revelar la quantitat exacta, per evitar malentesos. Mantenir la discreció és bàsic. Cal escollir bé les persones amb les quals es compartirà la notícia. El recomanable és dir-ho només a les persones que són d’absoluta confiança.
  3. No us precipiteu a deixar la feina: S’ha d’anar a la feina i intentar mantenir la calma. És important no donar gaires pistes sobre la quantia del teu premi. Us heu de donar un temps per reflexionar i pensar bé què fer amb el vostre futur després de resultar guanyadors en el Sorteig de Nadal.
  4. Cobrar el premi en una entitat on no et coneguin: És millor que no acudeixis a cobrar el premi de la Loteria a la teva sucursal més pròxima. D’aquesta manera, serà més fàcil conservar el teu anonimat i evitar que tot el barri sàpiga que t’ha tocat la Grossa.
  5. Posa’t en mans d’experts per invertir el teu premi: Normalment moltes de les persones afortunades amb un premi tan elevat no tenen experiència al món de les finances, per la qual cosa és necessari comptar amb un bon assessor legal i fiscal que gestioni correctament el premi i així evitar disgustos.

Aprendre a gestionar els diners

I si et toqués un premi, què faries amb els diners? El 41,5% dels espanyols ho tenen clar: dedicaria els diners a pagar deutes i tapar forats, segons una enquesta d’un comparador financer. El nombre de persones que dedicarien el premi a resoldre els deutes (41,5%) ha crescut un 0,59% en comparació amb les dades de 2018 (40,9%). La segona opció on la gent sol destinar més diners del premi de la loteria és la inversió en vivenda. En el conjunt d’Espanya suposa el 19,2%, un 2,97% més que l’any passat.