Els carrers que formen part del catàleg i pla especial disposen d´una regulació específica que controla aquests elements.

Dels 32 expedients oberts, 23 s´han resolt amb la retirada dels aparells, quatre estan en procés de multes coercitives a partir de 300 euros, dos estan pendents de legalització, un fa referència a un aire condicionat i una antena parabòlica i l´altre a un aire, i els tres restants estan pendents d´un informe que està en tràmits a l´ajuntament i que encara no s´ha resolt. A més, en els darrers dies s´ha obert un nou expedient que encara està pendent de resolució. Des del consistori es va anunciar que en els casos que afectessin els aires condicionats serien més flexibles, sobretot als edificis més antics, on la solució és tècnicament més complicada. Cal recordar que els propietaris dels habitatges expedientats durant el mes d´agost van rebre una notificació on se´ls informava que disposaven d´entre trenta i quaranta-cinc dies per treure els aparells i que, si no ho feien, serien sancionats amb una multa de 300 euros per una infracció urbanística de càracter lleu.

L´actuació del consistori s´enmarca dins l´ordenança de regulació municipal, que hauria d´estar enllestida per l´any vinent, i que ha de regular la col·locació d´aquests aparells a les façanes i als balcons dels edificis de la ciutat.

L´Ajuntament de Manresa confia que els expedients oberts serveixin per anar fent córrer la veu entre els veïns dels diversos blocs de pisos que tenen antenes parabòliques penjades en balcons i finestres, de manera que els vagin retirant de les façanes i els col·loquin als terrats.