Tant els regidors de CiU, com els del PP, la CUP i Plataforma per Catalunya han votat en contra de la proposta de l'equip de govern en el ple extraordinari que s'ha celebrat aquest dimecres a la nit. El govern municipal havia presentat els comptes per a l'any 2009 com un pressupost adequat a la situació econòmica i a la reducció d'interessos, ajustat per continuar el projecte de ciutat i mantenir serveis i optimitzat per racionalitzar i reduir la despesa municipal.

CiU ja havia anunciat que no votaria a favor de la proposta municipal del pressupost, que considera inflada pel que fa als ingressos. Després del debat intern, aquest grup municipal va optar pel vot en contra i no per l'abstenció. La resta de grups a l'oposició, PP, CUP i Plataforma per Catalunya, també han votat en contra del pressupost que gestionarà l'Ajuntament de Manresa durant l'any 2009.

La intenció del govern municipal és que els comptes de l'any que ve serveixin per prioritzar les polítiques socials, d'ocupació, educació i promoció econòmica per donar resposta a les noves necessitats que planteja la conjuntura econòmica.