Durant tot el dia, el pàrquing dels Dolors no va aconseguir omplir més de vint de les seves places, que són unes 200, mentre que el de la Reforma es trobava, al migdia i durant les primeres hores de la tarda, al voltant del 50 % de la seva ocupació.

A aquesta baixa activitat dels dos aparcaments se suma la del tercer pàrquing dissuasiu de la ciutat, el de la Parada, que durant el matí i el migdia no va superar la dotzena de vehicles, i que només durant la tarda, coincidint amb l´acte organitzat per La Marató al pavelló de La Salle, va aconseguir ocupar una bona part de les seves places. En canvi, el pàrquing de la plaça Milcentenari, com també altres del centre de la ciutat, es va mantenir al voltant del 50 % durant el matí, mentre que a mesura que avançava la tarda disminuïen les places d´estacionament lliures.

Malgrat la baixa ocupació dels tres pàrquings dissuasius, l´activitat comercial del centre de la ciutat va destacar pel seu dinamisme durant tot el dia. Tot i no haver-hi la gentada dels dies previs al Nadal, es van poder observar pels carrers del Born i Àngel Guimerà i el primer tram del Passeig les primeres compres nadalenques. Aquells que no han marxat de la ciutat coincidint amb el pont van aprofitar el dia d´ahir, festiu però amb els comerços oberts, per començar a decidir les primeres compres nadalenques.

D´altra banda, cal remarcar que en tan sols una setmana Manresa ha guanyat al voltant de 550 noves places d´aparcament. A les 350 del nou pàrquing de la Reforma, se n´afegeixen més de dues- centes provinents de l´aparcament gratuït situat a tocar de la plaça Prat de la Riba. Malgrat tot, al pàrquing dels Dolors no hi ha practicament llum i falta arreglar el paviment de quatre places d´estacionament que són al costat d´un dels arbres que hi ha a la zona d´estacionament.

En aquest sentit, les primeres persones que arribaven al nou pàrquing de la plaça Prat de la Riba celebraven la «sorpresa» de trobar-se amb més de 200 noves places d´aparcament i, a més, gratuïtes. Joan Mañà, que va deixar el cotxe a l´aparcament dels Dolors a primera hora del dia d´ahir, va explicar que «no m´esperava trobar-me el pàrquing quan he arribat. Considero que feia falta augmentar les places d´estacionament a la ciutat. Sóc de fora de Manresa i sempre que venia a veure la família em costava molt aparcar. Havia de fer moltes voltes». Alexis Dos Santos encara es va mostrar més sorprès. Després de preguntar repetidament si «s´ha de pagar per aparcar», el jove portuguès establert a Manresa va afirmar que «està molt bé que hi hagi tantes places gratuïtes per aparcar». La sorpresa va ser majúscula per als veïns dels voltants de la plaça, que asseguren no haver sabut res del nou aparcament fins fa pocs dies. El pàrquing ha estat construït en uns terrenys que van ser expropiats als seus propietaris fa divuit anys i als quals fins ara no s´havia donat cap ús.

Paral·lelament, l´Ajuntament té previst crear un altre pàrquing dissuasiu a la zona universitària de les Bases de Manresa.