La reunió del consell interuniversitari que havia de confirmar la concessió a Manresa de nous estudis universitaris es va fer sense posar el tema de l’educació infantil sobre la taula. Havia de ser l’últim pas per confirmar l’ampliació de l’oferta formativa de la Fundació Universitària del Bages (FUB), però no es va donar.

Problemes de continguts i agenda van fer que es deixés el conjunt de temes que afecten l’educació infantil per a la primera reunió del mes de gener. El director general de la FUB, Valentí Martínez, continua fent un seguiment molt de prop del procés de concessió dels estudis. La notícia l’ha rebuda amb comprensió, tot i que esperava que la reunió del desembre fos el darrer pas que calgués fer. Cal recordar que el 3 d’octubre passat el consell de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va aprovar la creació del títol en educació infantil per a la FUB i el següent pas era esperar a la reunió del consell interuniversitari, que s’havia de pronunciar abans de final d’any. Quan s’obtingui el vistiplau definitiu, la FUB podrà engruixir la seva cartera d’estudis a partir del curs 2009-2010 amb el grau d’Educació Infantil, per formar mestres de nens fins a 6 anys.

La FUB ja va intentar l’any passat ampliar la seva oferta amb la incorporació d’estudis d’Educació Infantil -adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)-, però la iniciativa no va arribar a bon port. Ara ha tornat a la càrrega amb unes expectatives ben diferents. El patronat de la FUB ha cursat amb èxit la demanda formal a la UAB perquè autoritzi l’oferta d’un grau d’Educació Infantil el curs 2009-2010 i ha presentat tota la documentació pertinent: el contingut dels estudis, les eines de desenvolupament, la planificació pedagògica i tot l’argumentari necessari.

El director general de la FUB, Valentí Martínez, ha volgut mostrar-se prudent fins que hi hagi una resposta oficial sobre la taula, però no ha negat en cap moment que hi ha possibilitats ben reals d’obtenir aquests estudis.

Martínez ha recordat que el Govern de la Generalitat ha fet una demanda explícita a les universitats perquè formin més mestres. Aquest curs acadèmic s’han ampliat 330 places de mestres en el mapa universitari català. Un altre fet és que hi ha una demanda que no ha estat coberta i ha deixat uns sis-cents estudiants sense poder cursar Magisteri a Catalunya.