En total, els actes de La Marató, dedicada a les malalties mentals, han mobilitzat uns 8.000 participants i 250 voluntaris, xifres que per si soles, i «amb independència del que hem recaptat, ja són un èxit». La Cursa i Caminada per la Vida, que es va fer ahir al matí, va reunir 250 persones i més de 3.000 euros. Els corredors van sortir de Crist Rei a les 11 del matí i es van dirigir cap al carrer Barcelona en direcció a la plaça Bages. D´allà van anar a la plaça de la Creu, van continuar pel carrer de la Pau i van arribar fins a la rotonda de Prat de la Riba per la carretera dels Dolors. Després es van dirigir cap a la carretera de Vic fins al trencall que porta al passeig Pere III i des d´allà van tornar a Crist Rei.

El primer home a arribar va ser l´andorrà Josep Maria Marichica, mentre que la vencedora femenina va ser Sílvia Sánchez, veïna de Manresa. El circuit va ser controlat per una vintena d´agents de la Policia Local, ajudats pels voluntaris. Durant la cursa, a Crist Rei es van vendre 37 dels 1.500 exemplars del llibre «Tenim cervell», editats per l´organització i venuts a sis euros cadascun. La resta de llibres s´han estat venent aquests últims 15 dies en diferents establiments i entitats.

Un altre dels actes solidaris que va aportar un bon gruix de diners va ser el sorteig que es va fer durant el partit de bàsquet que ahir va enfrontar el Ricoh Manresa amb el Fuenlabrada. Després del tercer quart es va fer la rifa, que contenia diferents regals: un casc de moto firmat per Toni Elias, un cap de setmana a l´hotel Sant Roc de Solsona, dues càmeres digitals, un lot de productes cosmètics i un lot de productes del Ricoh Manresa.

Manresa feia tres anys que era la ciutat que recaptava més diners, i aquest any «segurament serem entre les primeres». La clau d´aquest èxit és Manresa Mobilitza´t, una plataforma impulsada per Mútua Manresana que aglutina nombroses entitats de la ciutat. «En comptes d´organitzar actes dispersos, com en la majoria de poblacions, nosaltres aglutinem els esforços, i amb una sola plataforma sempre tens més força», van explicar ahir des de Manresa Mobilitza´t. Per això «la base d´aquesta xifra són aportacions molt petites». Amb els diners de l´espectacle del Kursaal s´espera arribar als 23.000 euros.