L'espectacle l'Onze de Setembre i Gironella torna a representar-se avui a la vila, amb l'objectiu de convertir-se en un referent dins els actes de la Diada a nivell català. De fet, l'Ajuntament de Gironella espera que fins a 2.000 persones tinguin l'oportunitat de visualitzar la història, al llarg de les dues funcions que s'hi fan enguany. En aquesta edició, la posada en escena incorpora una nova escena, però manté el fil conductor de la història i la essència per la qual es va començar, a l'any 2001, segons s'explica des del consistori.

L'obra, la primera funció de la qual estava prevista per ahir la nit, aplega anualment gairebé 200 voluntaris del municipi, que hi col·laboren actuant o bé amb els preparatius. La representació històrica reviu els fets ocorreguts al 1714, des del ja clàssic escenari de les roques del Pont Vell, i ho fa a càrrec del Grup de Teatre La Gresca. Així mateix, aquesta representació arriba enguany a la seva novena edició.

El fil conductor de la història són les vivències d'una família humil de Gironella, que a través de diferents generacions van lluitar tant en la Guerra dels Segadors com contra les tropes de Felip V.

En la funció d'avui divendres, a les 10 del vespre, s'hi espera la presència tant d'Artur Mas, president de CiU, com de Joan Puigcercós, d'ERC. "Una assistència que esperona l'Ajuntament i l'entitat a continuar treballant en l'obra i que acabi tenint el reconeixement institucional que es mereix", relaten des del mateix consistori de Gironella. Ahir, hi havia prevista la visita de l'expresident Jordi Pujol.