La primera reunió ciutadana per a la consulta sobre la independència va atreure ahir més de 150 persones a la sala d'actes de la FUB. La trobada, marcada per la negativa de l'Ajuntament de Manresa de cedir la sala de plens, va servir per constituir les vuit comissions que s'encarregaran de dur a terme el referèndum i per guanyar prop d'un centenar de voluntaris, segons va manifestar l'organització.

Organitzada per les quatre entitats que han impulsat des del principi la consulta popular -Òmnium Cultural, Fundació Independència i Progrés, Deumil.cat i Casal Popular La Fadulla-, l'acte va servir per posar al dia els assistents de totes les qüestions referents al referèndum i per fer una crida a la participació ciutadana. "No volem atreure 2.000 votants i que el 99% diguí que sí. Preferim atreure'n 40.000 i que cadascú voti el que consideri oportú", va aclarir Josep Camprubí, portaveu de les quatre entitats promotores de la consulta. Per aquesta raó, es va demanar ajuda als assistents. "Necessitem molts voluntaris que ens ajudin tant a difondre la campanya com a exe-cutar la mateixa consulta", va insistir Camprubí.

En la jornada d'ahir, dels 150 assistents a la jornada prop d'un centenar van entregar la butlleta que se'ls va lliurar just entrar per fer-se voluntaris. També es va recordar als assistents que podien inscriure's a les seus de les quatre entitats impulsores de la consulta o adscriure's al manifest a favor de la consulta per la independència de Catalunya a través de la web www.manresadecideix.cat, que ahir a la nit disposava de 532 signants registrats.

Un públic participatiu

Els assistents a la reunió ciutadana es van mostrar molt participatiu en el torn de preguntes i fins i tot van suggerir que amb motiu de la consulta s'organitzessin actes paral·lels per atreure més votants, que s'intentés fer més difusió del referèndum a través de la xarxa social Facebook i que la campanya s'adrecés també al col·lectiu d'immigrants de la ciutat. Concretament va ser Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, present entre el públic, qui va recordar que "el 20% de la població manresana és immigrant, per la qual cosa caldria buscar el contacte amb entitats d'immigrants perquè la participació fos més gran".

La relació amb l'Ajuntament

Tot i la negativa del consistori manresà de cedir la sala de plens per a la reunió ciutadana d'ahir, la plataforma impulsora del referèndum va assegurar que "continuarem demanant ajuda si en necessitem, sobretot als partits que van votar a favor d'aquest referèndum". Curiosament, entre els assistents a la reunió hi havia els caps de llista dels tres partits que van votar a favor del referèndum en el ple del 19 d'octubre passat: Ignasi Perramon, d'ERC; Alexis Serra, de CiU, i Adam Majó, de la CUP.

Tot i que encara no hi ha una data exacta per al referèndum, el més probable és que es dugui a terme durant el primer quadrimestre de l'any vinent.