L'Ajuntament de Manresa va aprovar per unanimitat, en el ple del juliol del 2008, una moció presentada pel grup municipal de CiU en la qual s'acordava revisar i ampliar els criteris establerts a l'Ordenança Municipal d'Activitats i Establiments de Concurrència Pública. Transcorreguts 16 mesos, el cap de l'oposició, Alexis Serra (CiU), es demana si caldrà esperar gaire més per complir l'acord.

Serra recorda que la moció s'havia presentat a partir de la problemàtica que havia suscitat l'oratori del carrer de la Sèquia. En concret, l'ordenança actual se cenyeix exclusivament a les característiques tècniques dels locals, però no té en compte aspectes importants de seguretat referents a l'entorn, l'aparcament disponible i l'amplada de les voreres. Serra recorda que el carrer de la Sèquia té unes voreres molt estretes i aquest va ser el motiu pel qual CiU va plantejar una moció que permetés modificar l'ordenança i evitar situacions de conflicte com aquesta.

CiU espera que l'equip de govern activi aquest procés i convoqui els altres grups municipals per tal de donar compliment a la moció. "Entenem que l'equip de govern no ha d'esperar més i que aquest tema ha de quedar resolt en aquest mandat", afirma.