L´Ajuntament de Manresa va haver de dur a terme fa cosa d'una setmana una actuació d´urgència al Parc de la Seu. En concret, a una part de la barana de pedra que es recolza a la Muralla i que dóna al Camí dels Corrals. L´actuació es va haver de fer per evitar despreniments.

Dies abans de l´actuació s´havia observat que l´estat d´aquesta part de la barana de pedra s´havia deteriorat notablement. La rapidesa amb què avançava aquest deteriorament va fer plantejar l´actuació d´urgència. A banda, com a mesura preventiva es va tancar l´accés al Camí dels Corrals.

Les tasques que s´han fet per evitar el perill de despreniments són: rebaixar el nivell de terres de la part de darrere del mur fins arribar a una situació d´estabilitat, desmuntar la part de barana de pedra i part del mur, afectada pels moviments i amb perill de caiguda, i tancar la zona afectada fins que es portin a terme els treballs de reconstrucció.

Els treballs es van portar a terme després del vistiplau de Patrimoni de la Generalitat. A banda, es va contractar un arqueòleg perquè fes la supervisió dels treballs, ja que la zona afectada està en l´àmbit de la Muralla.

La reconstrucció d´aquesta part es portarà a terme un cop s´hagi redactat el projecte i adjudicat les obres.