La denúncia pública feta pel consell escolar de la Renaixença de Manresa ha estat resposta per la regidora d'Educació, Sònia Díaz, dient que aquest col·legi concentra una inversió municipal de 800.000 euros, que depassa de llarg allò que seria obligatori per a l'Ajuntament.

Segons Díaz, és cert que aquest centre educatiu ha estat mancat de reformes durant temps, però considera que "no es pot sentir desemparat per l'Ajuntament", com ha denunciat, quan enguany s'hi ha destinat un volum econòmic rècord de 342.000 euros, que representa el 40% de tot el pressupost dedicat al manteniment de totes les escoles de la ciutat.

L'escola Renaixença té 75 anys d'història i l'Ajuntament afirma ser conscient de la problemàtica que representa l'absència d'inversió pública durant tants anys. Per això, l'equip de govern del PSC, ERC i ICV-EUiA ha afrontat aquest dèficit amb l'elaboració i l'inici de projectes de restauració estructurals.

La regidora d'Educació ha volgut recordar que l'Ajuntament només té competències i obligació de cuidar-se del manteniment dels centres educatius. "No té ni pressupost ni capacitat per abordar obres de nova construcció i rehabilitació integral", afirma. La regidora afegeix que des de l'Ajuntament ja fa anys que s'alerta d'aquesta problemàtica i ha elaborat un projecte de rehabilitació integral d'aquest centre educatiu. "Disposar d'aquest projecte és la primera condició per aconseguir que la Generalitat afronti la despesa de la seva realització", assegura Díaz. En la darrera visita del conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, es va interessar pel projecte de rehabilitació de l'escola i, conjuntament amb la Delegació Territorial d'Ensenyament, va adquirir el compromís d'estudiar-lo. Pel que fa a l'Ajuntament, té previst invertir aquest curs 5.719 euros en la renovació d'elements dels jocs infantils per garantir la protecció de l'alumnat.