A final d'any és previst acabar les obres d'urbanització del pla parcial del polígon industrial els Comtals de Manresa. Iniciades el novembre del 2007, havien de finalitzar el maig passat però no serà fins a set mesos més tard que es donaran per acabades. Segons han explicat fonts properes a l'obra, el departament de Carreteres va fer aturar l'actuació perquè el projecte no havia tingut en compte el desdoblament pendent de la C-55 i s'hi va haver de fer alguna modificació. En relació amb aquest tema, la regidora d'Urbanisme, Àngels Mas, ha explicat que quan el pla parcial va obtenir el vistiplau final de la Generalitat "encara no s'havia plantejat el desdoblament". No han estat les úniques modificacions que s'hi han hagut d'incorporar. A aquest entrebanc es van afegir altres condicionaments d'Adif perquè la intervenció és a tocar de la via del tren.

El sector industrial dels Comtals inclou dos subsectors. En el que s'actua és en el subsector 1, el pla parcial del qual, reconeix Mas, "és molt vell". Remarca que en la seva aprovació definitiva per part de la Generalitat "no es va fer cap informe desfavorable" pel tema del desdoblament i diu que va ser posteriorment que el departament de Carreteres va aturar l'actuació per fer-hi esmenes. El mes passat Regió7 informava que el desdoblament no tindrà projecte fins al 2010, tot i que l'estudi previ es va presentar el 2007, a causa de la complexitat de les al·legacions presentades, segons fonts de la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Les mateixes fonts van destacar que un dels trams més actius, pel que fa a al·legacions, ha estat el dels Comtals, des del pont d'entrada sud de Manresa fins a la gasolinera.

Ahir, a la zona es veien màquines treballant en el solar que hi ha entre el pont i uns metres abans de la gasolinera, i al mateix pont, on s'amplien les voreres. La urbanització del sector inclou fer vials fins a les parcel·les; la millora dels accessos, unificant-los en dos punts que serviran d'entrada i sortida al barri (a la depuradora i a la gasolinera); la instal·lació de serveis (des del Grup Mas, responsable de les obres, n'han destacat la qualitat, com, per exemple, que la canalització de les aigües brutes s'ha fet amb gres); l'ampliació de zones boscoses al voltant de la torre dels Comtals, de la qual s'ha reconstruït el mur de l'entrada, i la construcció de 36 naus.