L'empresa manresana Cots i Claret ha assegurat que s'ha posat a disposició de l'Ajuntament, en diverses converses i també per escrit mitjançant instància, per si creu oportú mediar entre les parts per trobar una solució a la situació actual de mala imatge i degradació de la Fàbrica Nova, però no ha obtingut resposta. Cal recordar que La Caixa, actual propietària de la Fàbrica Nova, afirma que no pot fer intervencions per dignificar aquest espai, actualment enrunat a la vista de tothom, perquè Cots i Claret ocupa il·lícitament l'obra, mentre que la constructora defensa que té un contracte en vigor que no ha resolt ningú. El tema es troba als tribunals.

Pep Claret, gerent de Cots i Claret, ha reiterat que en cap cas l'actuació de la constructora no pretén perjudicar ni l'Ajuntament ni la ciutat. L'empresa entén que la mediació seria una bona oportunitat perquè totes les parts pu- guin donar una imatge de màxima serietat i compromís, en un assumpte que afecta de manera important la imatge de la ciutat de Manresa. Des de Cots i Claret s'assegura que, "de moment, no hem obtingut resposta".

El president del grup municipal de CiU, Alexis Serra, també ha demanat a l'equip de govern tripartit que organitzi una reunió entre La Caixa, Cots i Claret i Sacresa per desencallar la situació d'impàs en què es troba l'operació.

Convergència considera que el govern municipal no pot romandre amb els braços plegats mentre queda encallada al jutjat una intervenció que permeti dignificar l'aspecte degradat de l'antic gran complex tèxtil. Cal recordar que la divisió immobiliària de La Caixa, Servihabitat, i la constructora manresana Cots i Claret s'han interposat denúncies judicials. Per al cap de l'oposició, el govern municipal, amb l'alcalde al capdavant, ha de fer tot el que estigui a la seva mà per intentar desbloquejar la situació al marge de l'enfrontament judicial, que es pot allargar anys. Per a Serra, és clar que l'alcalde Josep Camprubí (PSC) ha d'exercir una funció de moderador per facilitar la comunicació i exigir que s'arribi a un acord de mínims. El polític convergent considera que a Manresa no li interessa gens ni mica que s'allargui més temps la imatge de "decadència" que transmet l'antic complex industrial, un dels més importants de Catalunya.