La petició de CiU, primer, i Cots i Claret, després, per tal que l'Ajuntament de Manresa posi al voltant d'una mateixa taula La Caixa, Sacresa i Cots i Claret ha tingut una resposta negativa per part de la regidora d'Urbanisme, Àngels Mas.

Des de l'Ajuntament s'explica que ja s'han dut a terme reunions amb totes les parts implicades i s'han portat a cap totes les actuacions necessàries per assolir aquest objectiu, "i tots els passos que s'han fet són els que, tècnicament, poden contribuir a resoldre les diferències entre les parts i que es tirin endavant les obres". O sigui, que no es considera que organitzar una reunió conjunta aporti res de nou. Sevihabitat, divisió immobiliària de La Caixa, ha denunciat Cots i Claret per ocupar il·lícitament l'obra de la part comercial de la Fàbrica Nova i Sacresa per vendre un espai lliure de càrregues i ocupants quan no era cert. Cots i Claret ha denunciat La Caixa i Sacresa perquè té un contracte en vigor que ningú no ha resolt fins ara.

Sobre la petició de CiU que l'Ajuntament faci de mitjancer entre les parts i no esperi que el tema quedi encallat als tribunals, la regidora d'Urbanisme afirma que el cap de l'oposició, Alexis Serra, "té prou informació per saber que l'Ajuntament de Manresa segueix un procediment reglat per fer complir les ordres d'execució en general". Sobre aquest cas concret, Mas explica que Serra ha estat perfectament informat que des del 16 d'abril del 2009, en què es va iniciar l'expedient d'ordre d'execució en relació amb la Fàbrica Nova, amb l'objectiu principal de preservar l'element protegit, s'han fet totes les gestions oportunes.

Àngels Mas també recorda que "el conflicte se cenyeix a l'àmbit privat i que l'Ajuntament, amb les seves actuacions, no pot decantar-se per una o l'altra part, sinó tan sols fixar els instruments que possibilitin l'execució de les obres requerides en els terminis fixats.

Cal recordar que, a més de CiU, la constructora manresana Cots i Claret també ha demanat a l'Ajuntament que exercís una funció de mitjancer entre les parts per contribuir a resoldre el conflicte. Cots i Claret ha assegurat que s'ha posat a la disposició de l'Ajuntament, en diverses converses i també per escrit mitjançant instància, per si creu oportú mediar entre les parts per trobar una solució a la situació actual de mala imatge i degradació de la Fàbrica Nova, però no ha obtingut resposta.

El gerent de Cots i Claret, Pep Claret, ha reiterat que en cap cas l'actuació de la constructora no pretén perjudicar ni l'Ajuntament ni la ciutat. L'empresa entén que la mediació seria una bona oportunitat perquè totes les parts po-guessin donar una imatge de màxima serietat i compromís, en un assumpte que afecta de manera important la imatge de la ciutat.