Eduard Trenado és un manresà veí del barri de la Parada de 38 anys que en fa una quinzena treballa de pintor per a l'empresa Pintura Industrial Mestres. Casat i pare d'una noia de 18 anys, quan acaba la jornada laboral, a les 2 del migdia (i després de dinar), Trenado fa una activitat molt poc habitual entre la gent de la seva edat: se'n va a l'escola.

Després de deixar els estudis quan feia el ja desaparegut vuitè d'EGB i d'apuntar-se a uns quants cursos sense acabar-ne cap, Trenado sempre havia tingut al cap la idea de continuar estudiant: "fa molts anys que hi pensava, però per circumstàncies laborals o familiars sempre ho deixava per a més endavant". No va ser fins l'any passat quan Eduard Trenado es va informar dels cursos per treure's el graduat en ESO (GESO) que s'imparteixen al Centre de Formació d'Adults Jacint Carrió, i s'hi va apuntar. Ara ja és al segon curs i admet, modestament, que l'any passat va "treure molt bones notes". A més, la seva implicació amb l'escola és total: "l'any passat, a la classe em van elegir delegat i enguany formo part del consell escolar del centre". D'altra banda, Trenado, per donar suport als alumnes que no poden assistir a classe, ha creat un bloc a Internet on penja els deures que ha posat cada mestre.

Trenado, que ocupa el dia a dia d'activitats (es lleva a les 5 del matí per anar a la feina i quan surt de l'escola va sempre al gimnàs, on practica kick boxing i jujitsu), té temps de sobres per ser amb la família: "es dóna la coincidència que la meva filla, Assun, també es va apuntar a l'escola per treure's el GESO, per tant, coincidim a classe". Comenta rient que "ara no em pot enganyar dient-me que no té deures o fer campana!".

Eduard Trenado explica que és una persona que sempre ha tingut "ganes d'aprendre més". Per això, abans d'apuntar-se al centre Jacint Carrió, i ja d'adult, es va apuntar a fer cursos d'anglès al CIDET i a l'IEFE; i aquest estiu (entre primer i segon de GESO) es va apuntar a fer un curs de dos dies a la FUB sobre les claus comunicació. D'altra banda, té força coneixements en el camp de la informàtica, que, segons explica, "he après d'una manera autodidacta".

Ara que ha començat ha formar-se d'una manera més constant, Trenado assegura que no vol parar: "m'agradaria continuar estudiant i, si pot ser, alguna cosa relacionada amb la comunicació. Espero trobar informació a la Fira de l'Estudiant que em guiï sobre si haig de fer un cicle formatiu de grau mitjà, la prova d'accés a un grau superior o batxillerat".

Trenado ha notat enguany com ha augmentat el nombre de demanda per cursar el GESO: "n'han quedat fora unes 200 persones"; i ha explicat que "a classe hi ha molts companys que estan a l'atur i ara ho aprofiten per formar-se".