La Rejoguina, una iniciativa nascuda dins el Moviment del País de l'Arc Iris, que organitza la comunitat de Sant Egidi, arriba enguany a la 10a edició. Deu anys, tal com explica Pere Sobrerroca, salvant la vida des de Manresa de centenars d'infants de l'Àfrica amb el gest de recollir joguines velles, reciclar-les i vendre-les. Com? Utilitzant els diners que es recullen amb la venda d'aquestes joguines per què mares seropositives embarassades puguin rebre la teràpia retroviral i fent possible la inscripció dels infants africans al registre, gest amb el qual passen de la situació de no existir a la d'existir i poder gaudir, així, de la sanitat, evitar convertir-se en nens soldats i rebre una educació.

Ahir al matí, a l'Escola de Pau de la Balconada, com cada dissabte entre les 11 i la 1 del migdia, una cinquantena de nens (al moviment n'hi ha un centenar i de totes les condicions) es dedicaven a netejar, reparar i, evidentment, a provar les joguines de segona mà que ja els han arribat les darreres setmanes i que encara s'hi poden portar durant tot aquest mes en el mateix horari. Les que no serveixen es desmunten i es porten a la deixalleria havent separat els materials per ser respectuosos amb el medi ambient. Feta la selecció, aquesta joguines es vendran en una parada durant la Fira de Santa Llúcia (12 i 13 de desembre, plaça Major) i el 2 de desembre (tot el dia, a la plaça de Sant Domènec.

En tots aquests anys, la solidaritat dels més petits, que són els grans protagonistes de la iniciativa, ha aconseguit recollir a l'entorn dels 18.000 euros per ajudar d'altres infants del tercer món.