L'Ajuntament de Manresa i els Amics de la Seu han acordat un projecte conjunt per redefinir les obres de millora de la plaça de la Reforma, en la part alta més propera a l'entrada a la basílica de la Seu, que preveu l'enderroc d'un mur. Segons havien denunciat amb anterioritat els Amics de la Seu, aquest mur tapava la visibilitat a la façana de la basílica i l'Ajuntament va decidir aturar-ne les obres fins que es trobés una solució consensuada entre ambdues parts. El nou projecte, segons Josep Camprubí, alcalde de Manresa, 'garanteix l'accessibilitat a la plaça' i a més preveu l''enderroc del mur que tapava la visibilitat'. Els Amics de la Seu s'han mostrat 'satisfets' del projecte resultant.

El mur formava part de l'últim mirador de la sèrie de rampes de la plaça de la Reforma que han de permetre els vianants accedir fins a l'alçada de la Seu, per la banda de la façana oest, des del nivell més baix de la plaça de la Reforma. Al costat del mur s'hi ha d'ubicar un ascensor perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir-hi.

Segons ha explicat Àngels Mas, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa, la proposta tècnica 'parteix del manteniment de l'ascensor' perquè és un element 'essencial per assegurar l'accés' a la Seu. A més, el projecte preveu la utilització de materials com el ferro i el vidre que tenen 'menys contundència' i són 'més lleugers'.

L'alcalde del municipi ha dit que l'enderroc del mur serà imminent tot i que no ha volgut fixar terminis per les obres, perquè ha afirmat que 'dependrà del que trigui el projecte executiu', que s'elabora 'conjuntament entre els arquitectes municipals i els dels Amics de la Seu'.

Els canvis que s'han produït en l'elaboració de les obres, segons l'Ajuntament, no han variat els objectius bàsics de la intervenció que són canviar l'orografia de la plaça de la Reforma perquè l'entrada principal de la Seu entri en funcionament; encabir un aparcament de 350 places; connectar l'accés a l'itinerari entre l'entrada sud de Manresa i l'eix comercial del Nucli Antic; afegir a la plaça l'itinerari del camí dels Corrals i la passarel·la de les Escodines i aprofitar els canvis orogràfics del nou espai per crear noves vistes de l'entorn del riu Cardener.