Josep Camprubí, Jaume Puig i Jacint Valls van donar compte ahir dels números de la consulta sobiranista feta a Manresa el 25 d'abril i de les conclusions de la comissió de garanties constituïda per vetllar la netedat del procés. La part més rellevant de la intervenció va ser l'anunci que això no significava el punt final de Manresa Decideix, sinó el punt de partida.

En nom de la plataforma, Camprubí, Puig i Valls van explicar que s'havia considerat que tancar la barraca una vegada feta la feina d'organitzar una consulta popular que va mobilitzar més de 12.000 persones a Manresa no era el millor que es podia fer. Ben al contrari, consideren que la plataforma atresora una quantitat de voluntaris disposats a mobilitzar-se que, si en tenen ganes, han de fer encara molta feina. També ha posat de manifest l'existència d'una quantitat molt important de població que està disposada a donar el vistiplau a plantejaments clarament independentistes. Camprubí, Puig i Valls van afirmar que aquest capital humà i ideològic cal estructurar-lo i sumar-lo al d'altres plataformes sobiranistes per acabar confegint una estructura molt més voluminosa a nivell nacional.

En tot moment, els representants de Manresa Decideix van voler remarcar que es mantindrà una frontera clara vers la feina que realitzin les organitzacions polítiques. Van aclarir que hi haurà persones que no voldran tenir res a veure amb la plataforma i polítics que a títol personal treballaran activament al costat de Manresa Decideix, però no de forma institucional. La primera feina postconsulta de la plataforma és organitzar la participació des de Manresa a la manifestació de dissabte, a les 6 de la tarda des de plaça Urquinaona al Parlament, i recollir signatures per a la iniciativa popular per la independència.

Pel que fa als números de Manresa Decideix, mostren un dèficit de 992 euros sobre un pressupost de 31.000 euros. Les aportacions es poden fer al número de compte 2041.0055.58.0040033402.