En un parell de mesos, una colla de veïns de Manresa queixosos amb el nou urbanisme de la ciutat han recollit 1.410 signatures d'adhesió a la seva causa. Ja tenen cita amb l'alcalde, Josep Camprubí, per portar-les-hi personalment a alcaldia, avui a 2/4 de 8 del vespre.

La iniciativa va néixer en una assemblea de l'Associació de Veïns de Saldes-Plaça Catalunya, quan un veí que hi va assistir va demanar què podia fer per manifestar el seu rebuig pels darrers projectes urbanístics de Manresa (plaça de la Reforma, passarel·la de la via de Sant Ignasi, ascensor de la Seu i parc del Pintor Vila Closes; en aquest darrer cas, sobretot, les estructures metàl·liques que hi ha). L'entitat veïnal va optar per no encapçalar la queixa ciutadana en considerar que era preferible que la iniciativa caminés de la mà dels ciutadans, sense ells pel mig. Així doncs, la petició del veí es va convertir en una recollida de firmes mitjançant uns fulls encapçalats pel títol Per una ciutat millor, urbanisme dimissió,i la creació d'una comissió que s'encarregaria de fer-ne difusió per captar adhesions. El boca-orella va fer efecte i ahir ja eren 1.410 les firmes aplegades en diversos punts de la ciutat. Tot i que es va fixar que la recollida s'acabaria el darrer cap de setmana de març, amb l'Ateneu Popular la Sèquia com a punt neuràlgic per anar a signar, aquesta no s'ha aturat des d'aleshores i, ahir al matí, als impulsors de la proposa encara els n'arribaven.

El text de la recollida de firmes diu el següent: "els sotasignats ciutadans/nes de Manresa volem manifestar el nostre rebuig envers les darreres actuacions urbanístiques de l'Ajuntament: plaça de la Reforma, passarel·la de la Via de Sant Ignasi, ascensor de la Seu, carrer d'Alfons XII, etc. També volem manifestar el nostre desacord amb el que s'ha fet al parc que porta el nom de Josep Vila Closes, i precisament pensant en el seu bon criteri i ànima d'artista, no podem admetre un parc que l'hauria fet patir; el volem amb plantes i arbres lliures sense gàbies, per tant, sol·licitem que siguin retirades, i si es poden reciclar, com que en sortiran moltes tones de metall, tots hi guanyarem". Així mateix, demanen a l'Ajuntament una resposta pública a les seves queixes.