Uns 70 veïns de Manresa i de la resta del Bages han estat víctimes d'una presumpta estafa comesa per una manresana que els prometia inversions rendibles en petroli i en or. L'acusada, Maria Teresa V. O., ha ingressat a presó preventiva, després d'haver-se negat a pagar una fiança per poder quedar en llibertat provisional.

Les suposades estafes haurien estat comeses entre els anys 2008 i 2009, segons han explicat a aquest diari diversos denunciants, que de moment mantenen l'anonimat. En tots els casos, segons les mateixes fonts, la dona actuava de la mateixa manera: prometia a les víctimes alts beneficis econòmics si accedien a lliurar-li diners, que ella destinaria a inversions en petroli i or als Estats Units.

La dona es guanyava la confiança de les víctimes perquè durant molts anys va treballar en una entitat bancària de Manresa i perquè havia dedicat una bona part de la seva vida a inversions. De fet, diversos dels seus petits inversors van aconseguir realment durant els primers anys els beneficis promesos, la qual cosa va fer que Maria Teresa V. O. anés guanyant nous clients. Per exemple, una de les afectades explica a aquest diari que ella i tota la seva família "vam començar a donar-li els estalvis el 2006. Ella ens deia que era un negoci no gens arriscat i, al principi, ens va donar alts beneficis". Segons afegeix, "va ser a partir de l'any 2009 que vam començar a veure que no complia, i que ens donava talons sense fons".

Finalment, els primers afectats van presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Davant de l'acumulació de casos, que es van anar denunciant progressivament, van remetre la resta d'afectats a la fiscalia, que és qui porta la investigació. En total, consten uns 70 afectats, de municipis com Manresa, Pineda de Bages, Navarcles, Artés i Barcelona. Segons hauria admès la dona davant el jutge, el total de diners que deuria al conjunt de les víctimes superaria el milió d'euros.