L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola la Sèquia de Manresa ha lliurat al departament d'Educació de la Generalitat 1.058 signatures per rebutjar que s'obri un nou grup de p-3 al centre que saturi, encara més, l'equipament educatiu. Amb les signatures s'hi adjuntava una carta que posa al descobert que, més que d'empitjorar les condicions de l'escola, l'Administració s'hauria de preocupar d'arranjar greus problemes.

Els pares deixen clar a la Generalitat que no estan en absolut d'acord en la instal·lació de cap cargolera, i que "és fals" que s'arribés a cap acord sobre aquest tema. L'AMPA ha deixat clar fins ara que "les cargoleres no són una solució al problema de la nostra escola". Pel que fa a les accions programades per la Generalitat per tal de minimitzar el problema, "no veiem cap compromís ferm. No es preveu cap data ni acció concreta i no veiem cap interès a tenir en consideració les nostres reivindicacions. El que sí que podem veure és una actitud dilatòria i unes respostes vagues i difuses. Pensem que una actitud seriosa davant aquest problema es mereix un pla d'acció amb fites concretes i compromisos ferms", asseguren.

Els pares de l'escola denuncien el fet que els accessos a l'equipament estan tancats i no urbanitzats i "la inexistència d'un pla d'emergència útil a l'escola". En la comunicació que s'ha fet arribar al departament d'Educació s'especifica que "manca una sortida d'emergència al pati" i tampoc no hi ha un gual per garantir l'accés de vehicles de socors.

La tanca del pati dels petits de l'escola és massa baixa i pot provocar accidents. A més, davant la proximitat a l'empresa química Lipmes, el detector de gasos es va instal·lar a l'exterior, "cosa que el fa inútil". Les entrades i sortides de l'escola no estan adequades per a 525 nens ni tampoc el menjador.

Aquest curs 2010/11, amb 475 alumnes, es queden uns 200 alumnes a dinar. Això s'agreujarà el curs vinent, ja que només marxen de l'escola 27 nens de 6è, dels quals tan sols 3 es queden a dinar habitualment. Si finalment n'entren 75 a p-3, la previsió és que siguin un mínim de 35 nens més els que es quedin a dinar.

Aquesta saturació també provoca pèrdua d'espais (aula d'anglès, d'informàtica, de música, patis); i saturació de les activitats extraescolars, atesa la limitació del pati, del gimnàs i la manca d'espais alternatius. Els pares també adverteixen del risc d'accident existent per l'enfonsament progressiu del pati del parvulari. Per acabar recorden que l'escola, en només cinc anys de vida, suporta dos cursos amb 3 grups. L'Administració va prometre que "el primer bony serà l'últim", i era fals.