A l'Ajuntament de Manresa s'han posat les mans al cap després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sentenciés que l'administració municipal ha de pagar 11,1 milions d'euros més els interessos.

La sentència venia arrel del desacord entre els propietaris d'un solar de 5.200 m2 de les Escodines situat al carrer de les Saleses número 9 - entre els darreres de les cases del carrer Viladordis i el passatge del Puig- i l'Ajuntament, que la qualifica "d'increïble".

L'espai està qualificat com a Espais lliures, places i jardins urbans pel Pla General d'Ordenació Urbana i els seus propietaris han instat l'expropiació un cop passat el termini d'estar afectat com a espai expropiable.

En la valoració inicial, l'Ajuntament oferia pel terreny 363.000 euros i els amos demanaven 26,4 milions. El resultat va ser una sentència del Jurat d'Expropiació de Catalunya d'1,2 milions d'euros que no va satisfer les parts i una sentència posterior del TJSC d'11'1 milions d'euros més els interessos generats en els 3 anys i mig transcorreguts des del juliol del 2007. Ara, l'Ajuntament presentarà recurs de cassació i s'hi haurà de pronunciar el Tribunal Suprem, així que la batalla judicial pot ser d'anys. Els propietaris, Jordi Ramentol Garcia-Milà i Àngel García-Milà Matas, han defensat que la finca ha de ser valorada com sòl urbà consolidat i, per tant, no ha de suportar cessions teòriques, despeses de preparació del sòl, despeses d'urbanització ni costos d'enderroc i d'extinció de contractes d'arrendament. L'Ajuntament, per la seva part, planteja la improcedència de la sol·licitud d'expropiació, remarca l'ànim especulatiu de la propietat del sòl i refusa la valoració feta pel jurat d'expropiació ja que no ha tingut en consideració que la finca es troba en sòl rural. A més, posa de manifest les errades de càlcul fetes pel jurat i demana que la valoració es deixi sense efecte.