L'itinerari de l'Anella Verda de Manresa és i ha de ser un projecte estratègic per a la ciutat a mitjà termini. Aquesta és la idea amb què treballa la candidatura d'Esquerra que encapçala Pere Culell.

ERC creu que cal fer noves accions per posar encara més en valor el perímetre natural que ressegueix la capital del Bages per protegir-lo i perquè esdevingui un espai lúdic referent per a la ciutadania. Un espai que ha de ser un atractiu i un referent mediambiental, en el qual grans i petits puguin millorar el seu coneixement del medi.

Des d'Esquerra es valora tota la feina de caràcter participatiu feta fins el moment des de diferents entitats i es considera que s'han posat les bases del projecte, "però ara es pretén que l'Anella Verda agafi un impuls definitiu", assegura l'alcaldable republicà. En aquesta aposta de present i futur, Culell defensa que en el moment econòmic actual és "important valorar allò que tenim més proper, tant per les possibilitats de lleure que ens ofereix, com per la capacitat productiva del regadiu de tot aquest entorn". L'Anella Verda es perfila com un espai idoni per a la pràctica esportiva i per a fomentar el turisme de proximitat. Esquerra creu que calen actuacions per a millorar les connexions entre la ciutat i els diferents espais naturals de l'Anella Verda. S'hauria d'actuar a la sortida cap al Suanya a través del Pont Nou, a l'entorn del riu fins a Sant Joan i a la carretera de Viladordis, entre d'altres punts.