Asmae Ben Brahim, en nom de Tots fem Bages, va ser l'encarregada de demanar a les forces polítiques "la màxima energia i rigor en el combat contra les actituds xenòfobes i racistes a casa nostra".

Ben Brahim va intervenir al ple en ús del reglament de participació ciutadana a causa d'una moció de PxC que demanava negar el dret de vots als immigrants marroquins.

Ben Brahim va dir que ningú que vulgui la integració dels immigrants pot, honestament, oposar-se a que se'l reconegui el dret a participar políticament. Va afirmar que la possibilitat d'exercir el dret de vot en les eleccions municipals és un excel·lent instrument per evitar perpetuar els estrangers en la seva condició, "per evitar tenir dins de casa nostra comunitats tancades dins d'elles mateixes, per afavorir l'accés de tothom al contracte polític en el que es fonamenta la nostra democràcia".

Després de rebre la felicitació de l'alcalde Valentí Junyent (CiU) pel nivell de català exhibit, el regidor de PxC Enric Llort va defensar la proposta i es va adreçar a l'Asmae per responsabilitzar-la de la invasió del Sàhara, la manca de llibertats al Marroc i l'extremisme religiós fins que l'alcalde li va demanar que s'adrecés a la Corporació i no directament a l'Asmae. La majoria de grups polítics van lamentar tant la situació creada com la proposició presentada i van evitar la seva aprovació.