El número 1 de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Manresa, Albert Pericas, ha afirmat al seu Facebook que la mort de Mustapha El Marrakchi, el marroquí que va perdre la vida a causa de les lesions patides pel seu intent de suïcidi mentre era custodiat pels Mossos d'Esquadra a Althaia, resulta "una despesa menys per a l'erari públic".

Pericas va penjar al seu mur de Facebook l'enllaç a la notícia online de Regió7 que informava de la mort d'El Marrakchi després d'haver estat un mes en coma. L'enllaç anava acompanyat d'una primera afirmació: "que Al·là l'aculli, ja que no ho ha pogut fer la justícia". La broma va agradar a quatre dels seus seguidors a la xarxa social. Així, davant d'un primer cibernauta que va optar per riure-se'n, ell va contestar que "sent realistes i resumint, comporta una despesa menys per a l'erari públic". La resposta va engrescar més alguns seguidors. Així, malgrat que la xarxa social permet al propietari eliminar els comentaris, Pericas no ho va fer i en la seva web ahir encara es podien llegir referències a El Marrakchi com "l'animalet" o comentaris com ara preguntar si el seu cos seria repatriat amb diners espanyols. També n'hi havia un altre de molt ofensiu en què un cibernauta afirmava que si el seu animal domèstic se li morís a l'estranger pagaria el que fes falta per repatriar-lo, però pel "moro és igual".

Regió7 va intentar contactar al llarg del dia d'ahir amb el regidor de l'Ajuntament de Manresa. No va ser possible contactar amb ell, però fonts properes van assegurar que els comentaris els havia escrit el regidor "perquè és el que ell pensa", van afirmar.

Una mort controvertida

El Marrakchi va morir ara fa una setmana després d'haver estat pràcticament un mes en coma. L'home es va estrangular amb un cordill de la sabata mentre estava custodiat pels Mossos, que l'havien detingut per atemptat contra l'autoritat. La situació va aixecar molta polèmica -fins i tot una manifestació contra els Mossos- i va posar en dubte l'actuació dels agents.