L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CiU), va reprovar ahir en el ple el regidor de PxC Albert Pericas pel comunicat racista que el seu partit va difondre sobre la publicació de la Fira Mediterrània, que va editar 600 fotocòpies en blanc i negre en àrab d'un total de 58.000 fulletons.

Junyent va reconèixer que s'havia equivocat i va demanar disculpes al PSC i a la resta de partits per haver evitat, en el ple del mes d'octubre, que es votés una reprovació oficial del Consistori a PxC. L'alcalde creu que el comunicat de la PxC fa vessar el got de la tolerància difonent escrits «plens de falsedats». Ahir, Pericas es va abstenir en una moció anterior, impulsada per la plataforma Tots fem Bages, que condemnava l´ús del racisme amb voluntat electoral. L´altre regidor de PxC, Sebastià Llort, sí va votar a favor.

En un comunicat aquest matí, el PSC ha agraït a Junyent les seves disculpes i ha celebrat que l'alcalde reprovés Pericas en el ple d'ahir.

L'equip de govern tancarà el viver d'economia social

La pregunta que ERC va plantejar en el ple municipal d´ahir a la nit va ser directa: «és cert que tenen previst tancar el viver d´economia social?». I la resposta de l´equip de govern de CiU, també: «sí».

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós (CiU), va explicar que el viver d´economia social obert fa un any i escaig a la carretera de Cardona per l´anterior govern tripartit té una ocupació actual del 50% i que el viver inaugurat recentment al Palau Firal disposa d´espai per acollir els emprenedors que l´ocupen.

Gratacós va xifrar en 105.000 euros el cost que li suposa a l´Ajuntament, i va assegurar que amb l´actual situació econòmica «amb un viver n´hi ha prou». La regidora de Promoció Econòmica va explicar que s´han reservat espais al Palau Firal i s´acompanyarà les empreses que ho sol·licitin si s´estimen més trobar una altra ubicació, i va respondre a ERC que l´actual govern no considera necessari ara un equipament específic per a empreses d´economia social.

Informació a fons a l'edició impresa de Regió7.