El doctor Lluís Guerrero i Sala serà el pregoner de les festes de la Llum. Dimecres vinent es farà oficial en el ple de la Llum aquest nomenament per part de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès, que enguany administra la festa manresana per antonomàsia.

Des de l'associació de familiars de malalts d'Alzheimer han exposat que la tria del doctor Guerrero té múltiples arguments, entre els quals el fet de ser una persona molt vinculada a l'entitat al llarg de la seva trajectòria professional. També, la seva capacitat per treballar i de fer-ho per Manresa, ciutat on viu i exerceix fa anys. La seva petja com a president de la delegació al Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, càrrec des del qual sempre va donar suport a l'associació, i la dedicació i implicació en temes culturals, de patrimoni, arqueològics i sanitaris. Les mateixes fonts han declarat que "li devíem l'honor que fes el pregó" i que, quan es va posar el seu nom damunt la taula, la proposta va rebre l'aprovació per unanimitat.

La lectura del pregó institucional (també n'hi ha un d'infantil) és un dels actes centrals de les festes de la Misteriosa Llum, que serà el tercer any que es celebra ostentant el títol de Tresor del Patrimoni Cultural i Immaterial de Catalunya i Andorra. La lectura del pregó té lloc al saló de plens de l'Ajuntament i s'acaba amb el cant dels Goigs de la Llum per part dels assistents i d'una entitat coral.