TED és una organització sense ànim de lucre amb un únic objectiu: compartir i difondre iniciatives que canvien el món i idees que mouen les persones. Manresa ha entrat dintre d'aquesta xarxa mundial amb una jornada que va aplegar cent assistents al teatre Kursaal i 700 mitjançant el sistema de distribució multimèdia streaming. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Cultura, Joan Calmet, es van comptar entre els assistents d'una experiència basada en la posta en comú de reflexions d'emprenedors i professionals com Carles Capdevila, Félix Muñoz, Jiajia Wang, Lluís Pinyot, Mònica Genescà, Nandu Jubany, Pau Garcia-Milà, Pep Vila, Peter Van Dommele, Xavier Guix, Jordi Ribaudí i Ramon Enrich.

L'acte va comptar amb les actuacions del pianista Carles Cases i l'artista plàstic Toni Ortiz.

El TEDxManresa ha estat una trobada, una oportunitat per compartir, aprendre i reflexionar a partir d'escoltar les experiències i les reflexions de persones que han estat ponents per un dia. El TED va començar el 1984 com una conferència en la qual es varen reunir persones de tres àmbits: la tecnologia, l'entreteniment i el disseny, i, des de llavors, el seu abast s'ha anat fent gran i s'ha estès per tot el món.

La mitjana d'edat dels assistents va ser de 37 anys, dels quals el 80% eren professionals lliberals, un 10% d'assalariats i un 10% de persones que busquen feina. Pel que fa a la procedència, en un 79% eren de la comarca del Bages i, d'aquests, un 85% de Manresa. També hi va haver assistents d'Osona, Anoia, el Barcelonès i el Berguedà.